Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiAndrei Năstase

Maia Sandu: Vă îndemn să ieşiţi la vot!

|versiune pentru tipar| Andrei Năstase, 17 mai 2018

Acum 2 ani, am trăit un fenomen rar întâlnit în ţara noastră — ne-am unit într-un număr foarte mare, ne-am mobilizat pentru binele comun. Acum 2 ani, am arătat cât de puternic este acest popor, iar forţa noastră a fost atât de mare, încât i-a speriat pe parveniţii de la putere, iar aceştia au recurs la fraudă, la minciună, ne-au pus piedici, încercând să ne oprească. Nu au reuşit — noi cu dumneavoastră am rămas fideli cauzei noastre, am rămas uniţi şi vrem să demonstrăm că avem forţa de a-i învinge.

Acum avem şansa de a ne elibera oraşul de administraţie proastă, de scheme corupte, de construcţii sufocante, de discursul urii şi al divizării. Acum le putem spune că nu ne lăsăm amăgiţi, chiar dacă ei au toate televiziunile din lume şi folosesc resursele ţării împotriva noastră. Acum le vom arăta că noi avem demnitate şi nu putem fi cumpăraţi cu banii furaţi tot de la noi. Acum le vom demonstra că nu vrem să fim conduşi de nişte hoţi. Le vom arăta locul pe care-l merită — în faţa justiţiei.

Mă adresez în special susţinătorilor PAS — aţi fost curajoşi în tot acest timp, v-aţi păstrat atitudinea demnă în pofida intimidărilor fără precedent, aţi menţinut speranţa vie. Datorită dumneavoastră, astăzi încă putem spune că mai avem o şansă — să scoatem oraşul, iar apoi ţara, de sub controlul unor găşti de hoţi.

Poate unii dintre dumneavoastră şi-au dorit să vadă candidatul PAS la funcţia de Primar General al Chişinăului — este firesc să ne dorim ca partidul care ne reprezintă să vină în fruntea oraşului. Dar înţelegem cu toţii că în aceste vremuri dificile, ca să câştigăm această bătălie nedreaptă, trebuie să fim uniţi. Dezbinaţi, divizaţi, supăraţi unii pe alţii, nu putem să reuşim. Noi am ales unitate în loc de divizare, am ales cooperare în loc de dezbinare.

Dumneavoastră, prin maturitate şi responsabilitate, îi puteţi opri pe candidaţii lui Plahotniuc şi Dodon. Dacă vom alege să stăm acasă, supăraţi, dezbinaţi, să ştiţi că alţii nu vor sta acasă. Iar lipsa unui vot din partea noastră riscă să-l aducă la guvernare pe Ion Ceban sau pe Silvia Radu. Dumneavoastră cu certitudine nu vă doriţi ca unul dintre aceştia să ajungă în fruntea Primăriei. Pentru că ei nu ne reprezintă, pentru că ei sunt parte din clanul hoţilor, au minţit, au fost implicaţi în scheme obscure şi vor lucra pentru stăpânii lor — Plahotniuc şi Dodon.

Mă adresez tuturor locuitorilor Chişinăului — ştiu că starea de neîncredere, de deznădejde, care ne-a cuprins pe toţi este foarte puternică. Ştiu că este foarte greu să credem că schimbarea este posibilă. Cei care s-au perindat la guvernare până acum ne-au adus în această stare — ei vor ca noi să credem că nu există oameni oneşti, că toţi sunt hoţi, că toţi sunt ca ei. Ei vor ca noi să rămânem acasă, să nu mergem la vot, pentru că dacă noi nu mergem la vot, ei vor rămâne la guvernare.

Ei vă promit lucruri măreţe, dar când ajung la guvernare uită de voi. Ei vă mint şi vă promit un trai mai bun, dar guvernarea lor nu aduce decât sărăcie. Ion Ceban, la fel ca Igor Dodon, dezbină, minte şi se înfruptă din schemele de corupţie, contribuind la mizeria noastră. Silvia Radu a făcut astfel încât noi cu dumneavoastră să plătim tarife exagerate la electricitate, ea îmbogăţindu-se din asta. Şi Ion Ceban, şi Silvia Radu fac parte tocmai din aceste grupuri care s-au perindat la putere, care ne-au minţit, care ne-au furat şi ne-au adus în sărăcie. Arma lor este minciuna, puterea noastră este adevărul.

Vin cu un îndemn şi către candidaţii care îşi declară sprijinul pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova, care îşi declară sprijinul pentru obiectivul de a elibera oraşul şi ţara de sub controlul hoţilor. Haideţi să facem echipă comună. Domnule Munteanu, Domnule Codreanu, alăturaţi-vă eforturilor noastre. Faceţi apel la susţinătorii dumneavoastră să voteze pentru candidatul care are şanse reale să învingă candidaţii oligarhiei. Haideţi să le oferim locuitorilor municipiului Chişinău un primar care să lucreze în interesul lor, nu în interesul hoţilor.

Fiecare al doilea om vrea să plece din ţară! Dacă pe 20 mai vom sta acasă, dacă nu vom merge la vot, vom permite acestor parveniţi să pună mâna şi pe Chişinău, riscăm să ajungem o ţară pustie, fără oameni.

Fiecare dintre noi poate contribui la oprirea acestui dezastru. Haideţi să nu dăm capitala pe mâna lor, iar la toamnă să ne mobilizăm şi să eliberăm ţara de sub controlul hoţilor.

Duminică, eu voi merge la vot. Voi vota pentru Andrei Năstase — pentru unitatea forţelor sănătoase, pentru şansa noastră de a schimba lucrurile spre bine.

unpaspentru.md