Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiAndrei Năstase

Andrei Năstase la Cricova

|versiune pentru tipar| Andrei Năstase, 23 mai 2018

Andrei Năstase, candidatul unic al forţelor anti-oligarhice, pro-europene pentru funcţia de primar general al capitalei, a vizitat oraşul Cricova de ziua hramului bisericii din localitate, prilejuit de sărbătoarea Sfântului Nicolae, unul dintre cei mai iubiţi sfinţi ai ortodoxiei.

Sărbătoarea, însă, nu a împiedicat viitorul primar general al capitalei să discute cu locuitorii or. Cricova despre problemele lor şi soluţiile pe care le propune echipa sa pentru a redresa situaţia. “Lipsa terenurilor de joacă pentru copii este o problemă comună pentru municipalitate şi soluţionarea acestei incomodităţi va fi o prioritate, pe care o vom fixa şi în Planul Urbanistic, căci copii trebuie să aibă absolut toate condiţiile pentru a se dezvolta armonios. Vom stopa construcţiile ilegale printre blocurile de locuit şi vom crea cât mai multe spaţii verzi, terenuri de joacă şi de practicare a sportului” — a spus Andrei Năstase, menţionând cu referire la alte probleme identificate, că şi pentru problema maidanezilor există soluţii civilizate, dar şi repartizarea selectivă a loturilor de pământ pentru tinerii căsătoriţi trebuie curmată, în aşa fel încât absolut toate cazurile să fie satisfăcute conform legii.

Andrei Năstase şi echipa sa au asigurat oamenii că suburbiile, inclusiv Cricova, vor rămâne în componenţa municipiului şi se vor bucura de o integrare dinamică, cu infrastructură modernă, drumuri bune, iluminat inteligent, condiţii preferenţiale pentru mediul de afaceri etc.

Locuitorii oraşului Cricova au fost impresionaţi de prezenţa lui Andrei Năstase la eveniment şi l-au încurajat să meargă până la capăt în lupta sa pentru primăria Chişinău. “Am ascultat «baladele» de la televiziuni despre Dvs., dar v-am votat în ciuda lor!” — a spus o locuitoare a suburbiei, adăugând că îl va vota pe Andrei Năstase şi la 3 iunie.

Andrei Năstase a spus că frica de a ceda primăria, va face binomul Plahotniuc-Dodon, să inventeze şi alte “poveşti cu zmei” despre el, dar că binomul subestimează clar capacitatea oamenilor de a discerne grâul de neghină, de a analiza şi a înţelege realităţile. Aşa zisele mituri la adresa sa sunt total lipsite de suport: “După ce au tirajat falsuri despre zeci de case inexistente în proprietatea mea, după ce au închiriat arabilor oraşul în numele meu, după ce au publicat sondaje mincinoase şi interceptări trucate, au inventat şi mituri aberante: că dacă ajung la Primărie toţi angajaţii vor fi eliberaţi din funcţie, că aş merge la primărie doar pentru a crea o trambulină pentru alegerile parlamentare, că voi pune taxe pentru statul pe băncile din parc, etc. O lipsă totală de inspiraţie, pentru că nu sunt şantajabil şi nu au cum să mă compromită!” — a spus Andrei Năstase, subliniind că va rămâne la primărie şi după alegerile parlamentare pentru că a făcut un angajament în faţa oamenilor să crească substanţial calitatea vieţii chişinăuienilor şi a locuitorilor din suburbii.

“Eradicarea corupţiei, a haosului şi a schemelor ilicite de jefuire a oamenilor o vom face prin mijloace legale şi nu prin fraudare şi injustiţie. Statul acesta trebuie sa fie de drept, iar meritocraţia, integritatea şi profesionalismul trebuie să devină singurele calităţi pentru promovare — acestea sunt dezideratele mele” — a mai spus Andrei Năstase.

Andrei Năstase a asistat şi la evenimentul artistic festiv, la care au participat cei mai talentaţi copii şi tineri din localitate şi a discutat cu oamenii în calitatea sa de viitor primar al municipiului Chişinău.

“Astăzi îi felicit pe toţi acei care poartă numele Nicolae, Nicoleta sau Niculina cu ocazia zilei numelui, dar şi pe toţi cei care sărbătoresc hramul bisericii din localitate! De altfel, la 22 mai se sărbătoreşte Sfântul Nicolae «de vară» nu numai la Cricova, ci şi în alte vreo 70 de localităţi din Moldova. Tuturor celor aflaţi în sărbătoare vă doresc să aveţi sufletul împăcat nu doar astăzi, ci întreaga vară, să vă bucuraţi de cei apropiaţi, să ajungem cu bine în iarnă, când îl vom onora din nou pe Sf. Nicolae, numit «de iarnă», cel care ne învaţă să fim oameni blânzi şi buni, iubitori de semenii noştri şi în acelaşi timp să fim oameni cumpătaţi, oameni care ştiu să-şi măsoare şi cuvintele şi faptele. La mulţi ani şi toţi buni, dragi prieteni şi confraţi!” — a spus Andrei Năstase în adresarea sa către oameni.

platformada.md