Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiAndrei Năstase

Andrei Năstase la Pretura sectorului Buiucani

|versiune pentru tipar| Andrei Năstase, 25 mai 2018

În cadrul campaniei electorale pentru turul doi al alegerilor municipale, Andrei Năstase, candidatul unic al forţelor anti-oligarhice, pro-europene şi echipa sa au agenda plină. Pe lângă programul dens al întâlnirilor cu cetăţenii, Andrei Năstase şi-a exprimat intenţia de a participa la toate emisiunile de dezbateri electorale. “Acest lucru este posibil, mai ales că la întâlnirile cu cetăţenii şi la dezbaterile organizate de mass media pentru a discuta pe marginea programului nostru electoral «Chişinău — capitala în care să vrei să trăieşti» este mandatat să participe oricine dintre membrii echipei noastre” — a spus Andrei Năstase.

În acelaşi sens s-a expus şi Alexandru Slusari: “Suntem gata să venim la orice dezbatere, organizată de presă, fie şi afiliată PSRM. Dar NICIODATĂ nu vom juca după regulile lui Plahotniuc — Dodon — Ceban, verificându-ne ceasul nostru după ora mafiei. În cadrul acestei campanii electorale am demonstrat că Andrei Năstase pe lângă verticalitate, curaj, integritate şi competenţă mai are şi o ECHIPĂ puternică. Astfel, suntem capabili să acoperim orice agendă ne propunem şi la dezbaterile organizate de presă sau societatea civilă poate merge orice reprezentant al echipei noastre, echipa blocului anti-oligarhic.”

În această după amiază Andrei Năstase s-a întâlnit cu funcţionarii de la Pretura Buiucani. El a fost însoţit de Alexandru Slusari, Chiril Moţpan şi Sergiu Cataranciuc. În acelaşi timp Inga Grigoriu a avut o întâlnire cu corpul profesoral de la gimnaziul nr. 42. De asemenea, Andrei Năstase a participat la înregistrarea life-on-tape a emisiunii “Пятница с Анатолием Голя”, iar seara a avut o întâlnire cu oamenii din Coloniţa.

La Pretura Buiucani Andrei Năstase a vorbit despre priorităţile programului său electoral în vederea transparentizării şi eficientizării administraţiei municipale. “Vom elimina de urgenţă din instituţiile primăriei persoanele care se fac responsabile de delapidarea fondurilor publice, trucarea licitaţiilor, gestionarea frauduloasă a bugetului, utilizarea abuzivă a bunurilor publice, astfel încât să creăm un climat sănătos, operant, pozitiv şi facilitat pentru funcţionari, dar şi cetăţeni, la primărie şi în cadrul preturilor de sector. În nici un caz nu voi întreprinde acţiuni arbitrare, îndreptate spre prejudiciul angajaţilor oneşti. Anume funcţionarii publici vor fi primii noştri parteneri în ceea ce ţine de implementarea programului nostru. De asemenea vom implementa un sistem de e-achiziţii deschise, transparente, competitive, cu termini clari, vom inventaria şi proteja patrimoniul municipal, asigurând înregistrarea tuturor proprietăţilor imobiliare municipale” — a menţionat Andrei Năstase.

Printre alte priorităţi în administrarea eficientă a oraşului şi suburbiilor, cei prezenţi la întâlnire au amintit despre necesitatea publicării on-line a tuturor documentelor referitoare la plăţile făcute din bani publici, despre promovarea unei politici mult mai active de atragere a resurselor adiţionale prin îmbunătăţirea cooperării cu oraşele din ţară şi de peste hotare, cu partenerii de dezvoltare.

În acelaşi timp, Andrei Năstase a vorbit despre mai multe cazuri strigătoare la cer cu ilegalităţi comise de mafia imobiliară, care trebuie demontată imediat, de rând cu schemele frauduloase din gestionarea patrimoniului municipal, despre suportul social acordat cetăţenilor care realmente au nevoie de acesta şi nu celor incluşi în liste prin intermediul unor relaţii obscure.

Spre sfârşitul întâlnirii cu oamenii, la Pretura din sectorul Buiucani şi-a făcut apariţia Ion Ceban. Cetăţenii l-au întâlnit cu huiduieli şi cu luări de cuvânt despre ilegalităţile comise chiar de Ceban în persoană, fiind vorba de construcţii ilegale.

Imediat după încheierea întâlnirii, în acelaşi anturaj, Andrei Năstase a susţinut şi o conferinţă de presă pe subiectul falsurilor, manipulării opiniei publice şi aşa-ziselor dezbateri iniţiate de Ion Ceban, care a asistat la conferinţa de presă fără a avea ceva de spus, dar încercând să producă rumoare, comentând în surdină cele spuse de Andrei Năstase, făcând încercări disperate de a deturna mersul conferinţei, a bruia vorbitorul.

“În timpul apropiat vor face orice la adresa mea, dincolo de sondaje mincinoase, falsuri despre zeci de case etc. Nu-i mai credeţi! Nu-l mai credeţi! Asta e adevărata lui faţă, nu cea de mieluşel, iată adevărata lui dantură reparată de meşterii de la GBC” — a spus Andrei Năstase, arătând spre Ion Ceban.

“Veniţi la vot pe data de 3 iunie şi împreună vom reuşi!” — a încheiat mesajul său Andrei Năstase în aplauzele celor prezenţi.

platformada.md