Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiConstantin Codreanu

PLR: primul pas spre unirea unioniştilor

|versiune pentru tipar| Constantin Codreanu, 19 aprilie 2018

Astăzi, 19 aprilie 2018, la sediul central al Partidului Liberal Reformator a fost convocată o conferinţă de presă la care a fost comunicată decizia formaţiunii de susţinere a candidatului unionist la alegerile primarului general al Municipiului Chişinău din 20 mai 2018.

Candidatul susţinut de PLR este Constantin Codreanu, prezent la conferinţă, deputat în Parlamentul României, prim-vicepreşedinte al Partidului Unităţii Naţionale, înaintat de acest partid în calitate de candidat pentru alegerile primarului general.

La conferinţă au participat dl preşedinte Traian Băsescu, preşedinte de onoare al PUN, Oleg Bodrug, co-preşedinte al PLR şi Tatiana Potâng, vicepreşedinte PLR.

Decizia PLR de susţinere a candidatului forţelor unioniste Constantin Codreanu survine după discuţii îndelungate pe diverse platforme de dezbateri şi în format bilateral cu forţele politice anti-oligarhice, pro-europene şi unioniste în vederea identificării unui candidat unic care să se confrunte în alegeri, cu şanse sigure de a învinge, cu candidaţii binomului de la putere.

A trebuit să constatăm cu mare regret că discuţiile s-au consumat fără rezultatul scontat, unele partide procedând în chip egoist la constituirea de alianţe plafonate politic şi limitate electoral. Iluzia amăgitoare a învingătoarelor ad-hoc care şi-au inoculat-o, le-a determinat să ignore fatal şi iresponsabil potenţialul pe care îl poate oferi o platformă largă şi unică de partide cu scopuri şi obiective cvasi comune.

În această situaţie Partidul Liberal Reformator a dat curs iniţiativei formaţiunilor care au manifestat aceleaşi preocupări de unificare a forţelor anti-oligarhice şi a răspuns pozitiv invitaţiei Partidului Unităţii Naţionale de a susţine în alegerile din 20 mai candidatul unionist.

Acest prim pas de unificare a unioniştilor fiind făcut, PLR consideră că formarea unui pol electoral consolidat, constituit din forţe politice anti-oligarhice, pro-europene şi unioniste rămâne în continuare un deziderat de primă importanţă pe agenda politicienilor responsabili de destinul de mai departe al Republicii Moldova.

Îndemnăm partidele la o analiză aprofundată a situaţiei şi la decizii mature pe fundalul pericolului acaparării capitalei de forţele revizioniste de sorginte stalinistă şi cele oligarhice, ambele la putere azi în Republica Moldova.

plr.md