Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiConstantin Codreanu

Constantin Codreanu: Cât mai răbdăm?

|versiune pentru tipar| Constantin Codreanu, 14 mai 2018
  1. Dragi prieteni, astăzi, am constatat că Republica Moldova este un loc în care trebuie să ai nervi de oţel şi să faci eforturi considerabile pentru a avea un comportament decent şi respectuos la dezbaterile la care participă alţi contracandidaţi.

  2. Unii dintre Dvs. au văzut care este nivelul celor care au făcut şi vor să facă în continuare politică la Chişinău. Circ, acuzaţii nefondate, minciuni şi hârtie igienică pe post de argument electoral.

  3. De aceea am ajuns cel mai sărac stat din Europa. De aceea avem o capitală cu drumuri ca după bombardament, o capitală neîngrijită, murdară, cu troleibuze care stau să se dărâme. Suntem mult prea departe de statutul de oraş european pe care ni l-au promis politicienii hoţi, corupţi şi mincinoşi de aproape 30 de ani. Cât îi mai răbdăm?

  4. Cu toate acestea, nu regret pentru nicio clipă pasul făcut spre politica românească în 2016 şi cel făcut acum la alegerile pentru primăria municipiului Chişinău. Am fost mereu conştient că statutul de persoană publică te expune din toate punctele de vedere. Este absolut firesc. Totuşi, atacurile care s-au înteţit în această ultimă săptămână par să întreacă orice limită. Imaginea mea contează prea puţin dacă acesta este preţul pe care trebuie să îl plătesc pentru a mă bate cu astfel de personaje toxice în vederea trimiterii lor la coşul de gunoi al istoriei.

  5. Depinde doar de noi toţi dacă lăsăm capitala şi întreaga republică pe mâna unor astfel de aşa-zişi politicieni sau dacă facem pasul decisiv spre a-i lipsi de puterea pe care o au. E simplu: votăm oameni neşantajabili, oameni care nu au făcut parte din schemele puse la cale de hoţii din diverse regimuri — Voronin, Lucinschi, Plahotniuc. Chişinău merită un restart! Republica Moldova merită un restart!

codreanuprimar.md