Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiConstantin Codreanu

Apelul lui Constantin Codreanu pentru turul II

|versiune pentru tipar| Constantin Codreanu, 21 mai 2018
  1. Mulţumesc frumos de 10,163 de ori!

  2. După o campanie agresivă, murdară şi necivilizată, era absolut normal ca prezenţa la vot să fie una redusă. Tocmai de aceea, merită aplaudaţi toţi cei care au ieşit, ieri, să voteze.

  3. Pe lângă fraude, o parte dintre voturile noastre s-au pierdut din cauza lipsei reprezentanţilor/observatorilor în secţiile de vot. Este inexplicabil şi inacceptabil că a existat această mare scăpare care ridică multe semne de întrebare.

  4. Faptul că am deranjat anumite planuri şi că reprezint un concurent puternic pentru parlamentarele din toamnă poate fi dedus din atacurile total nefondate care vor continua, cel mai probabil, în perioada imediat următoare. Ştiu, de exemplu, despre existenţa unor înregistrări telefonice trucate şi a unor tranzacţii bancare false cu care să fiu atacat cât de curând…

  5. Atunci când vrei să le iei unora sursa din care fură pentru a-şi alimenta puterea, vor folosi toate pârghiile posibile şi imposibile. Gândiţi-vă că nu ne batem cu oricine, ci cu oameni care sunt susţinuţi de Moscova. Plahotniuc şi Dodon nu se vor lăsa măturaţi prea uşor de la putere.

  6. Am demonstrat că pot face faţă oricărui atac şi oricărei minciuni la adresa mea. Este important ca şi viitorii mei colegi care vor face pasul spre politică să înţeleagă că va fi nevoie de multă rezistenţă atât pe plan personal cât şi public.

  7. Sunt multe lecţii deduse înaintea acestei campanii, în timpul ei şi după. Cea mai importantă — încrederea este un dar mult prea preţios ca să îl acorzi tuturor. În plus, de foarte multe ori, trebuie să accepţi că şi oamenii experimentaţi politic comit erori fundamentale.

  8. A fost un exerciţiu interesant şi benefic din punct de vedere politic. Iar saltul de la 0 la 4,5 este unul consistent. Totuşi, să nu ne îmbătăm cu apă rece. Nu e decât un început firav. Va trebuie să muncim mult pentru a progresa.

  9. Năstase sau Ceban? Cred că glumiţi. Deşi m-am trezit cu minciuni şi atacuri virulente din partea colegilor de la PPDA şi PAS (cel cu “râsuri” lansat de Constantin Cheianu a intrat în istorie, desigur), obiectivul rămâne acelaşi pentru turul II — să nu îi lăsăm în Anul Centenarului pe socialişti să ocupe primăria capitalei.

  10. Vă mulţumesc încă o dată tuturor celor care aţi venit la vot (cel mai tare m-au impresionat cei veniţi din Diaspora la Chişinău pentru a mă vota) şi care aţi crezut în faptul că trebuie şi putem face un alt fel de politică în Republica Moldova. Continuăm împreună!

codreanuprimar.md