Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiIon Ceban

Ion Ceban a prezentat oferta electorală a echipei sale pentru suburbii

|versiune pentru tipar| Ion Ceban, 26 aprilie 2018

Candidatul Partidului Socialiştilor din RM, la funcţia de primar general al Chişinăului, Ion Ceban, a vorbit în cadrul conferinţei sale de presă, susţinută, în ziua de 26 aprilie, despre oferta electorală a echipei sale pentru suburbiile municipiului Chişinău.

Ion Ceban a remarcat că, aceste localităţi ocupă un loc aparte pe agenda sa. El a expus ceea s-a făcut în direcţia respectivă, cu suportul şi implicarea directă a fracţiunii PSRM, în ultimii ani. Candidatul a menţionat că, consilierii fracţiunii PSRM sunt unicii care au comunicat cu locuitorii suburbiilor şi le-au oferit sprijin, indiferent de modul în care aceştia votează.

Pentru comuna Bubuieci s-au alocat 200 mii lei pentru construcţia unei staţii ce permite asigurarea cu apă potabilă a localităţilor Bubuieci şi Bîc, 500 mii lei pentru iluminarea a 14 străzi; 500 mii lei pentru proiectarea sistemului de canalizare pe strada Decebal; 350 mii lei pentru izolarea termică a liceului teoretic “T. Bubuiog”.

Pentru Băcioi — 1,5 mil. lei pentru reparaţia capitală a grădiniţei nr. 140;

Pentru Budeşti — 2,2 mil. lei pentru proiectarea şi construcţia sistemului de asigurare cu apă şi canalizare; 495 mii lei pentru proiectarea şi construcţia cimitirului.

Pentru Vadul lui Vodă — 4 mil. lei pentru finisarea construcţiei casei de cultură.

Pentru comuna Codru — 2 mil. lei pentru construcţia a patru străzi.

Pentru Coloniţa — 1,5 mil. lei pentru reparaţia capitală a grădiniţei.

Pentru Ciorescu — 2 mil. lei pentru reparaţia clădirii Primăriei; 700 mii lei pentru izolarea termică a instituţiei preşcolare “Licurici”.

Pentru Cricova — 2,3 mil. lei pentru reparaţia stadionului.

Pentru Stăuceni — 2 mil. lei pentru reparaţia grădiniţei “Sălcioara”.

Pentru Sîngera — 2 mil. lei pentru reparaţia grădiniţei.

Pentru Tohatin — 1,8 mil. lei pentru gazificare.

Pentru Vatra — 2 mil. lei pentru reconstrucţia piscinei grădiniţei de copii; 1,5 mil. lei pentru reparaţia sistemului de încălzire a gimnaziului “G. Malanciuc”; 120 mii lei pentru iluminarea străzilor Plopilor şi Fîntîniţa.

Ion Ceban a menţionat că, implicarea fracţiunii PSRM a fost una mult mai amplă, decît exemplele expuse, locuitorii din suburbii cunosc bine acest lucru, deoarece consilierii sunt într-un permanent dialog cu ei.

Candidatul a expus intenţiile echipei sale, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai a locuitorilor suburbiilor:

“În oraşul Vadul lui Vodă în 2018 vom direcţiona 3 mil. lei pentru canalizarea din Văduleni, iar în 2019 — 3,5 mil. lei pentru amenajarea pavajului pentru pietoni şi iluminarea Parcului Nistrean; 4,254 mil. lei pentru reparaţia capitală a străzilor Mircea cel Bătrîn, Serghei Lazo, Petru Rareş, Ghioceilor, Aleco Russo; 700 mii lei pentru reţele exterioare de apeduct şi canalizare pe strada Ion Creangă.

La Cricova intenţionăm să alocăm 8 mil. lei pentru construcţia sistemului de canalizare în perimetrul străzilor: Chişinăului, A. Mateevici, V. Alecsandri, Dosoftei, Veteranilor, dar şi 2 mil. lei pentru lucrări de amenajare a scuarului din str. Chişinăului, 107 cu amplasarea unui teren de mini fotbal.

La Truşeni planificăm: demararea şi definitivarea primei etape a construcţiei reţelelor de canalizare — 15 mil. lei; asigurarea blocului nou al grădiniţei nr.1 cu mobilier şi echipament pentru cantină — 1,8 mil. lei; gazificarea şi instalarea reţelelor termice la Casa de Cultură — 1,1 mil. lei; construcţia drumului de acces L-452 R 13,8 km — 24 mil. lei; instalarea iluminatului stradal pe str. Mircea cel Bătrîn — 265 mii lei.

Printre alte proiecte investiţionale pentru anul 2019 le-aş menţiona şi pe cele din Tohatin: construcţia sistemului Tohatin-Budeşti-Cruzeşti cu staţia de pompare regională; construcţia reţelelor de canalizare în cartierul nou; construcţia drumului de legătură satul Tohatin — cartierul nou s. Tohatin; achiziţionarea autogunoierei pentru colectarea deşeurilor; amenajarea parcului de deservire al tehnicii ACL Tohatin; lucrări de instalare a iluminatului stradal în cartierul nou; instalarea a două terenuri de joacă pentru copii”.

Ion Ceban a asigurat că, echipa sa are o ofertă electorală pentru fiecare localitate aparte: “Cunoaştem problemele locuitorilor din fiecare suburbie şi, cel mai important, avem soluţii pentru ele. Vom merge din sat în sat, din oraş în oraş şi le vom prezenta oamenilor fiecare soluţie concretă”.

socialistii.md