Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiIon Ceban

Socialiştii au participat la Marşul Memoriei “Regementul Nemuritor”

|versiune pentru tipar| Ion Ceban, 9 mai 2018

Partidul Socialiştilor din RM a participat la Marşul Memoriei “Regementul nemuritor”, care s-a desfăşurat la Chişinău, la 9 mai cu ocazia Zilei Victoriei, conform traseului tradiţional, din Piaţa Marii Adunări Naţionale spre Complexul Memorial “Eternitate”.

Socialiştii au participat la Marşul Memoriei fără simbolurile partidului în coloana civilă. În fruntea coloanei a mers preşedintele Moldovei, Igor Dodon împreună cu familia. În acest an, numărul participanţilor la marş a fost în jur de 100 de mii de cetăţeni, ceea ce este un nou record.

Oamenii aveau portretele rudelor care au eliberat ţara noastră de ocupaţia fascistă, banere cu inscripţii “Victorie”, panglica Sfîntului Gheroghe, baloane şi flori scandau: “Victorie”, “Mulţumesc bunicului pentru Victorie!”, “Noi nu am uitat, noi ne mîndrim!”, “Ura!”.

“Cu siguranţă, astăzi, eroii principali sunt veteranii. Noi onorăm faptele lor şi ne închinăm în faţa curajului de care au dat dovadă, cinstim memoria celor trecuţi deja în nefiinţă. Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită!”, a menţionat şeful statului Igor Dodon.

“Ziua Victoriei este o lecţie pentru cei care trăiesc astăzi, nu trebuie să uităm despre război, milioanele de vieţi pierdute şi preţul plătit pentru Marea Victorie”, a spus preşedintele Partidului Socialiştilor din RM, Zinaida Greceanîi, în timpul marşului.

“Pentru a ne cunoaşte prezentul şi a ne orienta spre viitor, trebuie să nu uităm lecţiile trecutului”, a remarcat candidatul PSRM la funcţia de primar general al capitalei, Ion Ceban.

La Complexul Memorial “Eternitate”, participanţii coloanei au comemorat eroii printr-un minut de reculegere şi depuneri de flori la focul veşnic.

socialistii.md