Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiIon Ceban

Contestaţie privind acţiunile concurentului electoral, Partidul Liberal

|versiune pentru tipar| Ion Ceban, 10 mai 2018
Judecătoria Chişinău, sediul Centru

Contestatar (reclamant): Partidul politic “Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”
Reprezentat de: Ilie Ceban

Pârât: Partidul “Partidul Liberal”

Intervenient: Valeriu Munteanu
Candidatul la funcţia de Primar general al mun. Chişinău din partea PL

Intervenient: Consiliul Electoral de Circumscripţie Electorală municipală Chişinău nr. 1

Intervenient: “ARTMASTER” S.R.L.

În fapt, la data de 07 mai 2018 am constatat utilizarea de către concurentul electoral în alegeri locale noi din 20 mai 2018 — Partidul Liberal şi dl Valeriu Munteanu. a tricolorului — simbol de stat. aplicat pe billboardurile închiriate pentru publicitate electorală.

Billborduri cu material agitaţional pe care se regăseşte tricolorul, din partea concurentului electoral denunţat, au fost depistate la intersecţia str. Burebista cu Sarmisegetuza; str. Ion Creangă (lângă Topaz); str. Alba lulia intersecţie cu str. Paris; str. Ion Creangă intersecţie cu Eugeniu Coca (Dendrarium). Notăm, tricolorul este înserat la litera M, din numele de familie a candidatului, domnul Munteanu Valeriu.

În conformitate cu art. 52 alin. 8 din Codul electoral, nu pot fi utilizate in scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, atât din tară cil fi de peste hotare, ori organizaţii internaţionale. Se interzice combinarea de culori si/sau sunete care invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor in care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizaţii internaţionale sau imaginea unor persoane oficiale străine.

Prin prezenta, ţinând cont de rolul pe care îl aveţi în vederea desfăşurării unui proces electoral democratic şi conform legislaţiei în vigoare

SOLICITĂM:

Cu respect,

Reprezentant cu drept de vot consultativ la CEC din partea PSRM
Ilie Ceban

facebook.com