Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiIon Ceban

Ion Ceban intenţionează să îmbunătăţească situaţia angajaţilor din sistemul protecţiei sociale din Chişinău

|versiune pentru tipar| Ion Ceban, 11 mai 2018

Candidatul la funcţia de primar general al Chişinăului din partea Partidului Socialiştilor din RM, Ion Ceban, a vorbit în cadrul conferinţei de presă, susţinută pe data de 11 mai, despre intenţiile echipei sale pentru a îmbunătăţi situaţia angajaţilor din sistemul protecţiei sociale din Chişinău.

Ion Ceban a menţionat că, angajaţii din domeniul protecţiei sunt discriminaţi în raport cu cei care activează pe linia Casei Naţionale a Asigurărilor Sociale (CNAS). Dacă un angajat CNAS are un adaos la salariu de 25%, atunci cei ce activează în capitală pe linia municipalităţii nu beneficiază de nici un leu în acest sens.

“E o mare nedreptate, deoarece activitatea angajaţilor din sistemul de protecţie socială este una de maximă importantă pentru societate şi noi ne propunem drept scop eliminarea discriminării respective. Vom identifica mijloacele financiare necesare astfel încît şi cei din sistemul de asistenţă socială din Chişinău să primească adaosuri salariale”, a remarcat candidatul.

Potrivit lui Ceban, lucrătorilor sociali care lucrează cu persoanele grav bolnave trebuie să li se pună la dispoziţie transport, tichete pentru masă şi abonamente pentru transportul public. Asistenţii personali trebuie să fie angajaţi oficial.

Ion Ceban a anunţat că este vorba despre de circa 760 persoane, dintre care 280 acordă asistenţă copiilor cu dizabilitate severă.

Candidatul consideră că tinerii specialişti din acest domeniu trebuie, la rîndul lor susţinuţi. Ca prim pas pentru susţinerea acestor angajaţi este asigurarea unei compensaţii de 50% pentru arenda spaţiului locativ.

De asemenea, Ion Ceban a vorbit despre importanţa asigurării condiţiilor de muncă adecvate pentru lucrători, ca aceştia să poată să-şi exercite munca eficient.

socialistii.md