Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiIon Ceban

Ion Ceban a vorbit despre soluţii pentru îmbunătăţirea gospodăriei locativ-comunală

|versiune pentru tipar| Ion Ceban, 14 mai 2018

Candidatul Partidului Socialiştilor din RM la funcţia de primar general al capitalei, Ion Ceban, a vorbit în cadrul conferinţei de presă susţinută în ziua de 14 mai, despre soluţiile propuse de echipa sa pentru îmbunătăţirea situaţiei gospodăriei locativ-comunală din Chişinău.

Ion Ceban a remarcat că domeniul gospodăririi locativ-comunale din Chişinău se confruntă la moment cu grave probleme — începînd de la dotarea tehnică şi capacitatea de reacţie a subdiviziunilor specializate şi terminînd cu condiţiile de activitate ale angajaţilor

“Nu cred că voi greşi dacă voi spune că acest domeniu este unul din cele mai vulnerabile din capitală, iar consecinţele le resimţim fiecare dintre noi. De aceea, împreună cu echipa mea, ne propunem să acordăm domeniului respectiv maximă atenţie, deoarece fără redresarea situaţiei care este aici, nu vom putea vorbi despre dezvoltarea capitalei per ansamblu”, a spus candidatul.

Potrivit lui Ceban, un prim pas pe care-l va face, împreună cu echipa sa în această direcţie va fi demararea unei ample inventarieri, care să scoată în evidenţă starea reală a lucrurilor. În paralel, va fi efectuat auditul fiecărei întreprinderi ce activează în acest domeniu, pentru a iniţia proceduri de regres astfel încît pierderile suportate şi care acum sunt puse în spatele locuitorilor oraşului, să fie recuperate din contul celor vinovaţi.

“O altă măsură cu care vom veni în mod obligatoriu va fi o amplă reorganizare în domeniu, care să asigure ordinea în domeniul gospodăririi locativ-comunale şi să presteze cetăţenilor servicii de calitate, la cele mai înalte standarde”, a remarcat Ion Ceban.

O direcţie prioritară în activitatea echipei candidatului PSRM în acest domeniu va fi dotarea tehnică corespunzătoare a întreprinderilor respective.

Ion Ceban a atras atenţia asupra necesităţii de a îmbunătăţi condiţiile angajaţilor din domeniul dat: mărirea salariilor, asigurarea cu spaţiu locativ, pregătire profesională.

socialistii.md