Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiIon Ceban

Ion Ceban: Am zis că voi participa la toate dezbaterile din această campanie

|versiune pentru tipar| Ion Ceban, 16 mai 2018

Am zis că voi participa la toate dezbaterile din această campanie. Regretabil este faptul că Silvia Radu, iar, de azi, şi Andrei Năstase refuză să vină la aceste dezbateri. Aş putea înţelege dacă s-ar suprapune aceste dezbateri cu altele, avem şi astfel de cazuri, de exemplu astăzi seara. Dar, nu. Ei nu vin şi gata.

Cunosc, nu din auzite, problemele şi schemele de corupţie din Primăria Chişinău. Am semnat sute de demersuri în adresa organelor de drept, pînă astăzi nimeni nu stă la puşcărie pentru delapidarea fondurilor municipale, patrimoniului funciar. Se plimbă pe culoarele primăriei pînă în prezent. Acest lucru e regretabil.

Noi am acţionat şi am reuşit mai multe lucruri, chiar dacă administraţia actuală le blochează — camerele video la şedinţe, votarea electronică, achiziţiile publice electronice — care a fost ideea mea, care a fost votată, dar nu se implementează pe deplin de subdiviziunile municipale.

Ceea ce trebuie de făcut şi vom face din prima zi: nu vom mai acorda autorizaţii în zonele în care contravin tuturor normelor urbanistice, sînt peste 2000 de construcţii ilegale, 300 sînt în fază activă şi majoritatea sunt în curţi de locuit, spaţii verzi; vom efectua un audit integral al tuturor subdiviziunilor municipale, în 6 luni ne propunem să realizăm auditul principalelor subdiviziuni; vom institui ghişeul unic electronic, astfel încît oamenii să nu mai pupe uşile Primăriei pentru un act permisiv. Din prima săptămână vom crea un grup de lucru în acest sens; vom insista ca toate planurile de achiziţii, cheltuieli, lucrări ale subdiviziunilor Primăriei, rapoarte să fie făcute publice.

Avem soluţii concrete pentru combaterea corupţiei şi le-am şi propus, unele sînt implementate, altele — nu. Ne dorim să acţionăm, împreună cu oamenii, transparent, deschis!

ionceban.md