Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiIon Ceban

Ion Ceban a desfăşurat dezbateri publice fără Andrei Năstase

|versiune pentru tipar| Ion Ceban, 22 mai 2018

Candidatul Partidului Socialiştilor din RM la funcţia de primar general al Chişinăului, Ion Ceban, a desfăşurat în ziua de 22 mai, dezbateri publice în centrul capitalei, în faţa Arcului de Triumf. Candidatul Partidului “Platforma DA”, Andrei Năstase nu s-a prezentat la dezbateri, astfel, Ion Ceban a răspuns la întrebările locuitorilor Chişinăului.

“Am discutat despre lupta împotriva corupţiei. Eu, personal, şi PSRM am iniţiat mai multe proiecte în acest sens şi vom asigura trecerea totală la achiziţii publice electronice, tichete electronice la transportul public, ghişeul unic, transmiterea tuturor şedinţelor on-line în timp real, publicarea rapoartelor, vom efectua un amplu audit al tuturor subdiviziunilor municipale, vor fi angajaţi doar profesionişti şi multe altele”, a scris Ion Ceban pe reţelele de socializare.

El a menţionat că, “echipa sa are mii de demersuri privind deconspirarea schemelor de corupţie din Primărie. Însă, în aceşti trei ani, am văzut zero propuneri, acţiuni şi iniţiative pentru Chişinău de la Platforma DA şi Andrei Năstase. Ei se avîntă în acuzaţii, însă nu pot aduce exemple concrete, nu au nici o probă care să demonstreze lucrurile pe care ni le incriminează”.

Ion Ceban a evidenţiat faptul că, “Andrei Năstase s-a unit cu toate partidele corupte, care au distrus ţara şi Chişinăul, doar pentru a ajunge primar. Doar pentru o trambulină spre Parlament în toamnă. Eu, însă, am renunţat la mandatul de deputat şi m-am dedicat activităţii în şi pentru Chişinău.”

Candidatul PSRM a reiterat că, el este gata să vină la Jurnal TV (postul de televiziune afiliat lui Năstase) sau în altă parte ca să dezbatem problemele din municipiul Chişinău. Însă, Andrei Năstase a anunţat că va veni la dezbaterile oficiale, dar a refuzat prezenţa la RTR şi Adevărul.ro, din informaţia de pînă acum.

“Mîine, începînd cu ora 12.00 sau cînd îi convine, îl aştept să vorbim despre construcţiile ilegale din Chişinău şi despre soluţiile care pot combate acest fenomen”, a spus Ion Ceban.

socialistii.md