Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiIon Ceban

Ion Ceban: Putin, Băsescu sau Trump nu o să ne repare drumurile

|versiune pentru tipar| Ion Ceban, 25 mai 2018

Candidatul Partidului Socialiştilor din RM la funcţia de primar general al Chişinăului, Ion Ceban a participat la dezbaterile publice legate de problemele actuale ce ţin de sănătate, educaţie şi asistenţa socială din capitală. Dezbaterile s-au desfăşurat în centru Chişinăului, contracandidatul său — candidatul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, din nou a ignorat comunicarea directă cu locuitorii capitalei.

În timpul dezbaterilor au fost discutate subiecte legate de grădiniţe, şcoli, spitale, protecţie socială, tineret, angajaţii sferei bugetare, politica pentru persoanele cu nevoi speciale şi multe altele.

Desigur că au fost şi provocatori, pentru care întrebările de ordin politic au fost mai importante decît cele de ordin social. Însă, candidatul PSRM foarte atent a ascultat pe fiecare locuitor al capitalei şi a răspuns la toate întrebările.

Ion Ceban şi-a expus părerea despre susţinerea acordată contracandidatului său, Andrei Năstase din partea politicienilor implicaţi în “jaful secolului”. El a declarat că, lui i-ar fi fost ruşine dacă pentru el ar fi făcut agitaţie electorală fostul prim-ministru, Iurie Leancă.

“Această persoană, compromiţătoare, care a fost, conform celor spuse de el «un simplu prim-ministru», în urma guvernării sale, a fost furat un miliard de dolari din sistemul bancar al ţării. Dacă Andrei Năstase îi este recunoscător lui, atunci împotriva cui luptă el?” a spus candidatul socialist.

Ion Ceban a elucidat şi vechea “sperietoare” a liberalilor, preluată şi folosită de Năstase — “tancurile ruseşti” şi “mîna Moscovei”.

“Pînă la el, această «sperietoare» cu măiestrie a fost utilizată de Chirtoacă şi, vedem rezultatul a celor 10 ani de gestionare a oraşului. În procesul de gestionare a oraşului nu există vectorul de est sau de vest, sunt reţelele de canalizare, apeduct, drumuri, persoane cu nevoi speciale, tineri, persoane în etate, grădiniţe etc. Datorită faptului că ieşim şi intrăm în orbita cuiva, nimic nu se schimbă. Putin, Băsescu sau Trump nu vin să ne strice drumurile şi nici nu vor veni să le repare”, a menţionat Ion Ceban.

socialistii.md