Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiIon Ceban

Ceban a propus numirea unui viceprimar şi crearea a unei noi direcţii responsabile de suburbiile Chişinăului

|versiune pentru tipar| Ion Ceban, 28 mai 2018

Unul din viceprimarii Chişinăului va fi responsabil de comunicarea permanentă cu suburbiile şi soluţionarea problemelor acestora.

Acest lucru a fost declarat de către candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de primar general al capitalei, Ion Ceban, care a anunţat că dacă va fi ales primar de Chişinău, va realiza acest lucru. De asemenea, el a sugerat ca, candidatura viceprimarului pentru această funcţie să fie înaintat de către primarii acestor suburbii.

“Nu este exclus, ca unul dintre primarii de suburbii să ocupe această funcţie, căci nimeni nu cunoaşte problemele suburbiilor mai bine decît aceştia”, a remarcat Ion Ceban.

De asemenea, socialistul intenţionează să numească un consilier care se va ocupa în exclusivitate de problemele suburbiilor şi va crea o direcţie aparte ce se va ocupa de investiţiile în suburbii. Pe lîngă acestea, Ceban a asigurat primarii suburbiilor că, de lucrările în suburbii se vor ocupa ei însăşi şi nu administraţia municipală.

“Noi vom transfera resursele, iar dumneavoastră singuri veţi decide ce trebuie de făcut cu aceste resurse: achiziţii, lucrări, etc. Exact acelaşi lucru şi cu drumurile”, a asigurat candidatul la funcţia de primar general. Vorbind despre problemele transportului public ce leagă suburbiile de Chişinău, Ceban a menţionat că toate aceste întrebări vor fi soluţionate în concordanţă cu primarii.

socialistii.md