Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiIon Ceban

Consilierii municipali ai PSRM au dezvăluit frauda proprietăţii imobiliare a fraţilor Năstase

|versiune pentru tipar| Ion Ceban, 29 mai 2018

Clădirea oficiului Partidului Platforma DA în Chişinău, care se află pe strada 31 August 15 şi este un monument arhitectural, a fost ilegal privatizată prin hotărîrea judecătorească din anul 2007 de către SRL Glasul Naţiunii, directorul şi unul dintre fondatori este fratele lui Andrei Năstase, Vasile Năstase.

Acest lucru a fost comunicat în cadrul conferinţei de presă din 29 mai de către consilierii municipali ai Partidului Socialiştilor. Ei au declarat că, conform legii cu privire la privatizare, privatizarea clădirilor care sunt monumente arhitecturale, este strict interzisă, dar acest lucru nu i-a oprit pe fraţii Năstase.

“Sper că realizaţi cît de banală este această situaţie şi înţelegeţi că acest individ nu se va lupta cu corupţia, cu construcţiile ilegale, arenda ilegală şi alte ilegalităţi din capitală. Acest exemplu clar demonstrează faptul că Năstase singur este părtaş al acestor fărădelegi”, a declarat Victor Poleacov

De asemenea, socialiştii au vorbit despre faptul că, în anul 2007, Andrei Năstase care era angajat în cadrul Academiei de muzică şi arte plastice, deja după cîteva luni de la angajare a cerut ca să i se ofere un apartament.

“În timp ce alţi oameni ani întregi au stat în rînd pentru a primi apartamente, această persoană doar după cîteva luni de angajare a cerut o locuinţă. Academia i-a refuzat lui Năstase, iar acesta a acţionat în judecată şi în data de 15 noiembrie 2007, Curtea de Apel Chişinău a obligat municipiul să îi acorde un loc de trai pe strada Hristo Botev 27”, a spus Poleacov.

Drept urmare, cu apartamente s-a ales nu doar Andrei Năstase, ci şi mama lui.

La rîndul său, consilierul socialist, Alexandr Odinţov a menţionat că, Năstase se ascunde de dezbateri cu contracandidatul său Ion Ceban, din motiv că Năstase nu are idee de ceea ce se întîmplă în oraş. Drept exemplu el a numit fărădelegile care urmează să se întîmple în apropierea oficiului partidului lui Năstase.

“Cartierul din faţa clădirii partidului Platforma DA, face parte din centrul istoric al oraşului şi urmează să fie demolat pentru construcţii. Este ilegal, dar au fost desfăşurate dezbateri publice la care nici Năstase şi nici unul din membrii săi nu a fost prezent. Cum poate pretinde la funcţia de primar general al Chişinăului această persoană care nici măcar nu ştie ce se întîmplă în faţa sa?”, s-a mirat Odinţov.

Consilierii municipali au îndemnat locuitorii Chişinăului să iasă la urnele de vot în data de 3 iunie şi să facă alegerea corectă, să voteze pentru candidatul Partidului Socialiştilor, Ion Ceban, care împreună cu echipa sa au demonstrat dorinţă şi abilităţi de a lupta cu fărădelegile din capitală.

socialistii.md