Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiIon Ceban

Reprezentanţii a unor organizaţii obşteşti au chemat chişinăuienii să voteze pentru Ion Ceban la alegerile primarului general

|versiune pentru tipar| Ion Ceban, 30 mai 2018

Preşedinţii a mai multor organizaţii patriotice, sportive şi de tineret din Moldova au chemat chişinăuienii, în cadrul conferinţei de presă susţinută în ziua de 30 mai, să voteze pentru candidatul Partidului Socialiştilor din RM la funcţia de primar general al capitalei, Ion Ceban.

În special, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Powerlifting din Moldova, Anatol Pecerschii a vorbit despre faptul că se cunoaşte cu Ion Ceban şi cu colegii acestuia de mult timp şi, în decursul a cîţiva ani federaţia a primit sprijin şi ajutoare considerabile din partea socialistului.

“Din anul 2015 sportivilor li s-a acordat ajutor şi, în aceşti ani, cei mai buni sportivi ai federaţiei au avut acces de a participa pe arena mondială. Alături de mine se află campioana dublă la nivel mondial la powerlifting, care a reuşit, datorită sprijinului lui Ion Ceban şi a colegilor săi, să obţină titlul dat”, a spus el.

Membrul Federaţiei de volei din Republica Moldova, Vladimir Chisiliov, a declarat că preşedintele Moldovei, Igor Dodon, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie, a oferit asistenţă substanţială federaţiei, inclusiv furnizarea de echipament necesar, asistenţă în organizarea de competiţii şi alte evenimente.

Preşedintele organizaţiei obşteşti sportive, Rustam Alimov a anunţat că Ion Ceban de nenumărate ori personal a ajutat clubului în procesul de organizare a competiţiilor, la plecările acestora la competiţiile din afara ţării, la reparaţia sălii de sport.

Preşedintele Federaţiei de Motociclism din Moldova a vorbit despre colaborarea fructuoasă dintre Ion Ceban şi echipa sa cu aceştia, remarcînd că, anume cu sprijinul său a fost posibilă readucerea motociclismului în ţară.

Sportivii au remarcat că anume Ion Ceban a dat dovadă de abilităţi gospodăreşti şi este în stare să oprească distrugerea infrastructurii sportive, să restabilească ceea ce a fost deja distrus, să inspire chişinăuienii să aibă un mod de viaţă cît mai activ. Ei au chemat toţi chişinăuienii să le urmeze exemplul şi să voteze în ziua de 3 iunie pentru candidatul Partidului Socialiştilor.

Preşedintele mişcării de tineret “Voievod”, politologul Nicolae Pascaru a declarat în cadrul conferinţei sale de presă că, oraşul nu are nevoie de bătălii dintre oligarhi, dar un primar-gospodar care se va ocupa doar de problemele oraşului şi nu de politică.

“Capitala se confruntă cu un şir de probleme care nu au fost soluţionate de către Chirtoacă, de aceea ne dorim ca în fruntea capitalei să vină un adevărat gospodar. De la Năstase auzim doar declaraţii politice. În acelaşi timp, Ion Ceban ştie despre toate problemele oraşului, el a primit educaţia corespunzătoare. Un indicator este faptul că astăzi împotriva lui se pronunţă toţi funcţionarii corupţi şi cei de la guvernarea ţării”, a spus Pascaru.

socialistii.md