Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiIon Ceban

Preşedintele a chemat chişinăuienii să aleagă un primar profesionist şi, nu unul populist

|versiune pentru tipar| Ion Ceban, 1 iunie 2018

În pragul turului II al alegerilor pentru primarul general al Chişinăului, şeful statului a oferit un interviu exclusiv postului de televiziunea “NTV Moldova”.

Igor Dodon a chemat chişinăuienii să iasă la urnele de vot în ziua de 3 iunie şi a exprimat convingerea că oamenii îl vor vota ca primar pe cel care are capacitatea să administreze profesionist oraşul, nu pe cel care este campion la populism.

“Locuitorii Chişinăului nu trebuie subestimaţi. Ei sunt mai preocupaţi de problemele oraşului decît cred unii şi de această dată vor alege raţional, pentru binele Chişinăului, dincolo de prejudecăţi politice”, a remarcat el.

Medicii şi oamenii de cultură s-au pronunţat pentru susţinerea lui Ion Ceban

Asociaţia obştească “Uniunea medicilor şi a personalului medical din Republica Moldova” s-au adresat în ziua de 1 iunie cu un apel pentru ca la alegerile din 3 iunie, pentru funcţia de primar general al Chişinăului să fie ales candidatul Partidului Socialiştilor, Ion Ceban.

După părerea lucrătorilor medicali, anume Ion Ceban este persoana care împreună cu echipa sa de profesionişti va fi în stare, într-o perioadă scurtă de timp să înceapă munca efectivă pentru soluţionarea problemelor oraşului.

În ziua de 31 mai, oameni de cultură, ştiinţă şi sportivi au declarat la conferinţele de presă că îl văd primar de Chişinău, anume pe Ion Ceban.

Astfel, conform celor spuse de către doctorul în istorie şi ştiinţe politice, rectorul Institutului de Relaţii Internaţionale, Valentin Beniuc, Ion Ceban are pregătire profesională, atît teoretică — a absolvit Academia de Administraţie Publică de pe lîngă Preşedintele Federaţiei Ruse, specialitatea “Administraţie municipală şi de stat”, cît şi practică — în spatele său deţine 3 ani de activitate în consiliul municipal al Chişinăului.

Ex-ministrul de cultură, fostul ambasador al RM în Bulgaria, Veaceslav Madan, presupune că locuitorii capitalei au obosit deja de experimentele şi vorbele goale ale fostului primar Dorin Chirtoacă, de promisiunile unui viitor frumos, care nu s-au mai adeverit.

Artistul poporului RM, fondatorul formaţiei Milenium, Vlad Gorgos a menţionat că, Chişinăul are un bogat patrimoniu cultural şi un număr considerabil de oameni talentaţi care necesită sprijin, iar Ion Ceban mereu a pledat pentru dezvoltarea tuturor sferelor culturii şi a artelor.

Artistul emerit Alexandr Şişkin consideră că, datoria fiecărui chişinăuian este de a opri fărădelegile din cauza cărora “oraşul alb, floarea din piatră” s-a transformat într-o mlaştină.

Maestrul în sport de talie internaţională la sambo, Ivan Curdov, s-a plîns că, Chişinăul, care anterior era o capitală sportivă, acum este lipsit de cea mai mare mîndrie a sa — Stadionul Republican, iar sportului i se acordă foarte puţină atenţie. El cu încredere a afirmat că Ion Ceban, care s-a comportat ca un adevărat luptător, va fi în stare să schimbe situaţia actuală din capitală spre bine.

Artista poporului Lilia Şolomei a remarcat că în viaţă cel mai important lucru este familia, iar Chişinăul este o mare familie şi, Ion Ceban este un candidat minunat pentru acest rol, de cap al familiei.

socialistii.md