Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiIon Ceban

Igor Dodon a făcut totalurile alegerilor pentru funcţia de primar general al Chişinăului

|versiune pentru tipar| Ion Ceban, 4 iunie 2018

Preşedintele RM Igor Dodon a făcut totalurile alegerilor locale noi pentru funcţia de primar general al Chişinăului, care s-au desfăşurat în două scrutinuri: 20 mai şi 3 iunie. Igor Dodon a mulţumit tuturor cetăţenilor pentru participarea la votare. “Ei şi-au făcut datoria, acum datoria trebuie să şi-o facă primarul nou ales”, a scris şeful statului.

Igor Dodon a menţionat două aspecte importante la aceste alegeri:

“Mai întîi de toate, vedem că socialiştii au demonstrat din nou că se bucură de o încredere largă şi de o susţinere stabilă în Capitala ţării. Aproape jumătate dintre alegători i-au oferit votul lui Ion Ceban.

Această încredere şi susţinere o vom valorifica peste un an, atunci cînd se va da lupta adevărată pentru Chişinău, pentru mandatul deplin de Primar General, de patru ani. Pînă atunci, Ion Ceban şi echipa sa vor continua să lucreze în beneficiul Chişinăului şi al chişinăuienilor.

În al doilea rînd, constatăm că în Chişinău s-a dat iarăşi un vot geopolitic, s-a votat ideologia, nu competenţa managerială reală. Deşi pe durata mandatului de primar orăşenii se plîng de gropi, de canalizare proastă, de construcţii ilegale, de corupţie şi servicii necalitative, în campania electorală mulţi dintre ei s-au arătat preocupaţi de probleme politice abstracte, nu de problemele reale ale oraşului. Acesta este un fenomen regretabil, care se repetă a cîta oară, spre nefericirea tot a orăşenilor, care pătimesc apoi patru ani de pe urma acestor preferinţe emoţionale de-o zi”.

Igor Dodon a exprimat speranţa că noul primar Andrei Năstase nu va permite degradarea catastrofală a oraşului şi va demonstra că îi pasă de soarta capitalei: “Vom vedea ce management va demonstra Primarul General de această dată. Sperăm să nu permită degradarea catastrofală a oraşului şi să demonstreze că îi pasă de soarta Chişinăului.

De altfel, Dorin Chirtoacă a fost un primar atît de prost, încît oricare alt primar de dreapta, inclusiv Andrei Năstase, ar putea fi o perioadă avantajat de comparaţia cu predecesorul său liberal.

În rest însă, pentru Andrei Năstase aceasta a fost o victorie a lui Pyrrhus, deoarece îi va dezvălui caracterul populist şi incompetenţa, totodată îl va îndepărta de bătălii politice mai importante pentru el. Dar la acest subiect voi mai reveni cu alte prilejuri”.

Şeful statului şi liderul PSRM a remarcat că, “luptele si victoriile principale ale Socialiştilor abia urmează, începînd cu toamna acestui an”.

socialistii.md