Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiIon Ceban

Ion Ceban pleacă din funcţia de secretar şi purtător de cuvînt al Preşedintelui RM

|versiune pentru tipar| Ion Ceban, 6 iunie 2018

Şeful fracţiunii Partidului Socialiştilor din RM din Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban a făcut cîteva declaraţii importante în cadrul conferinţei de presă.

În primul rînd, el pleacă din funcţia de secretar şi purtător de cuvînt al Preşedintelui RM, Igor Dodon.

“Am discutat mult timp cu domnul Preşedinte şi am decis împreună că, începînd cu ziua de astăzi, îmi prezint demisia din funcţia de secretar şi de purtător de cuvînt”, a spus Ion Ceban.

“În al doilea rînd, începînd cu ziua de luni, de la ora 8.00, inclusiv în week-end-uri, mă găsiţi la Primărie şi o să lucrez la proiectele legate de municipalitate. Mă voi dedica în totalitate activităţilor pentru bunăstarea Chişinăului”, a declarat socialistul.

În al treilea rînd, în legătură cu discuţiile despre faptul că socialiştii pot bloca anumite iniţiative în primărie, “vă asigur că socialiştii nu vor bloca nimic, vom susţine toate iniţiativele bune, iar cele care nu sunt în beneficiul cetăţenilor — cu siguranţă, nu”, a menţionat Ion Ceban.

“În al patrulea rînd, astăzi, înregistrăm în Primărie mai multe proiecte de decizie şi vom ruga CMC să se convoace în regim de urgenţă, ca să operăm modificările la buget şi să începem să facem lucruri frumoase. Eu sunt sigur că putem să le facem şi din opoziţie.

Pentru început e vorba de trei proiecte: 370 de medici de familie, 367 asistenţi medicale şi 6607 cadre didactice şi educatori, inclusiv cei din suburbii, urmează să beneficieze de ajutor material de 70 de lei pentru transportul public. Al doilea ţine de instituirea de 300 de unităţi noi de asistenţi personali pentru persoane cu nevoi speciale. Al treilea ţine de acordarea de ajutor material unic de 1000 de lei pentru 5610 cadre didactice din instituţiile de învăţămînt, la început de an şcolar, pentru procurarea rechizitelor”.

socialistii.md