Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiMaxim Braila

Cel mai tânăr candidat la funcţia de Primar al capitalei cheamă tinerii la vot pe 20 mai

|versiune pentru tipar| Maxim Braila, 17 mai 2018

Cel mai tânăr candidat la funcţia de Primar al capitalei, Maxim Braila, reprezentantul Partidului Popular, cheamă tinerii la vot pe 20 mai. Într-o conferinţă de presă la IPN, Maxim Braila a spus că, pe parcursul anilor, tinerii au dat dovadă de absenteism la alegeri, iar motivaţiile de multe ori au fost neserioase. În acelaşi timp, cauzele absenteismului tinerilor la alegeri nu trebuie căutate doar printre tineri, dar şi în nepăsarea de care au dat dovadă cei care s-au perindat la putere.

“De cele mai multe ori, statul nici nu s-a arătat interesat de o bună educaţie civică, politică, a cetăţenilor în general şi a tinerilor în special. Guvernanţii şi-au dorit să aibă o masă de oameni uşor de manipulat, mai puţin responsabilă de propriul destin”, a spus Maxim Braila.

Candidatul mai spune că puterea a îngrădit permanent accesul tinerilor la vot, inventând locuri de reşedinţă, înregistrări prealabile, permise speciale şi alte piedici. “Datele CEC privind alegerile din 2014 arată că 62% din tineri nu s-au prezentat atunci la urne. Fenomenul absenteismului la vot printre tineri a fost înregistrat în mare parte în rândul celor din mediul rural, circa 65%, şi mai puţin în zona urbană, inclusiv Chişinău, 60,2%. Tot la alegerile din 2014, doar 3% de alegătorii cu vârsta între 18–25 de ani au participat la vot şi 21% dintre persoanele cu vârsta între 25 şi 35 de ani. Cifra se repetă de la an la an, de la alegeri la alegeri”, menţionează Maxim Braila.

Candidatul la Primărie spune că prin vot alegătorii aduc mai multă democraţie şi Europa acasă. Tot prin vot fac aşa ca tinerii să rămână în ţară. “Viitorul nu se obţine prin diferenţă, ci prin luptă politică, este un adevăr pe care nu trebuie să-l neglijăm şi pe care trebuie să ne legăm prezentul şi să ne călăuzim viitorul de fiecare dată când suntem chemaţi la urne”, spune candidatul PP.

Maxim Braila este cel mai tânăr concurent electoral din Chişinău, are 25 de ani. Este vicepreşedinte al Partidului Popular. Va figura cu numărul 8 în buletinul de vot.

pprm.md