Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiReghina Apostolova

Reghina Apostolova a adus omagiu victimelor catastrofei de la Cernobîl

|versiune pentru tipar| Reghina Apostolova, 26 aprilie 2018

De Ziua internaţională a comemorării victimelor catastrofei de la Centrala Atomoelectrică din Cernobîl, Regina Apostolova a depus flori la piatra memorială, aşezată la locul construirii complexului memorial victimelor tragediei.

“Astăzi am considerat necesar să vin şi să depun flori în memoria victimelor avariei, drept semn de recunoştinţă tuturor celor care cu preţul vieţii sau al sănătăţii nu au permis iscarea unei nenorociri mai mari. Lichidatorii accidentului, printre care au fost şi mii de concetăţeni de-ai noştri, au săvârşit o adevărată faptă eroică. Numai în Moldova, mai mult de 2500 de lichidatori ai accidentului de la Cernobîl au devenit invalizi. De datoria noastră este să le oferim grijă, să le asigurăm înlesniri financiare şi alte privilegii. Municipalitatea ar trebuie să le acorde acestor persoane locuinţe sociale, să le îmbunătăţească condiţiile de trai celor ce au deja un apartament şi nu în ultimul rând să le ofere tratament profilactic gratuit, dar şi tratament la sanatoriu”, — a declarat candidatul la postul de Primar General al municipiului Chişinău din partea Partidului “ŞOR”.

De asemenea, Regina Apostolova a atras atenţia şi asupra faptului că construcţia complexului memorial este tărăgănată de ani buni şi a promis rezolvarea acestei probleme.

26 aprilie, Ziua Internaţională de comemorare a victimelor catastrofei de la Centrala Atomoelectrică din Cernobîl este comemorată în toată lumea. Zeci de mii de cetăţeni sovietici — militari, medici, specialişti din diferite sfere de activitate, au luat parte la lichidarea dezastrului tehnogen. Printre ei au fost mai mult de 3 mii de concetăţeni ai ţării noastre.

partidulsor.md