Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiReghina Apostolova

Sute de oameni au protestat împotriva excluderii din cursa electorală a candidatului Partidului “Şor”, Reghina Apostolova

|versiune pentru tipar| Reghina Apostolova, 14 mai 2018

Sute de locuitori al municipiului Chişinău s-au adunat astăzi, 14 mai, în faţa clădirii Curţii de Apel, pentru a participa la protestul împotriva eliminării candidatului Partidului “Şor”, viceprimarului oraşului Orhei, Reghina Apostolova, din cursa electorală din capitala.

Simpatizanţii şi susţinătorii Partidului “Şor” insistă asupra ilegalităţii sancţiunilor împotriva Reginei Apostolova, care a participat la alegerile din Chişinău cu un program de dezvoltare a infrastructurii şi a domeniului social, bazându-se pe experienţa de modernizare a oraşului Orhei. În special, Apostolova propunea reconstruirea într-o perioadă scurtă de timp a drumurilor şi trotuarelor din Chişinău, amenajarea parcurilor şi a zonelor de odihnă, includerea unei alocaţii municipale la pensie în valoare de 1 mii lei, plata capitalului matern, extinderea reţelei de magazine şi farmacii sociale, asigurarea copiilor din instituţiile pre-şcolare cu o alimentaţie calitativă, stabilirea curăţeniei şi a ordinii în oraş.

În pofida protestelor active, Curtea de Apel a decis asupra eliminării candidatului Partidului “Şor” din cursa electorală.

Această decizie a Curţii de Apel poate fi atacată în instanţa ierarhic superioară. Departamentul juridic al Partidului “Şor” intenţionează să adreseze un recurs la Curtea Supremă de Justiţie, pentru a anula verdictul Curţii de Apel privind excluderea din cursa electorală a candidatului Reghina Apostolova.

Demersul corespunzător, adresat Comisiei Electorale de Circumscripţie a fost prezentat de Partidul Uniunii Naţionale condus de fostul ministru al transporturilor, ex-liberalul Anatol Şalaru, anterior acuzat de corupţie. PUN a acuzat Partidul “Şor”, că finanţarea campaniei Reghinei Apostolova vine din Federaţia Rusă.

Preşedintele de onoare al PUN, care participă activ la promovarea candidatului, care susţine lichidarea Republicii Moldova este un politician străin, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. Candidatul PUN, un senator român, foloseşte imagini ale oficialilor străini în campania publicitară, fapt interzis prin lege.

În comentariile sale, liderul Partidului “Şor”, primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, a calificat acţiunile lui Şalaru, fiind drept executate la comandă. El a sugerat că unionistul Şalaru îl ajută pe candidatul-socialist, eliberându-i arena electorală.

Programul Partidului “Şor” prevede instaurarea Tribunalelor Poporului, care implică participarea reprezentanţilor societăţii civile la adoptarea deciziilor judecătoreşti.

partidulsor.md