Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiValeriu Munteanu

Valeriu Munteanu: Manifest pentru chişinăuienii furioşi

|versiune pentru tipar| Valeriu Munteanu, 12 aprilie 2018

Cum omoară Plahotniuc Chişinăul. Orice vot pentru Silvia-Ceban este un cui în sicriul Capitalei.

Chişinăul este jefuit şi distrus fără milă. Oraşul nostru are bogăţii dar acestea sunt furate sistematic de Binomul Plahotniuc-Dodon. Chişinău are o populaţie mai mare decât alte 14 capitale din Uniunea Europeană, cum ar fi capitalele Slovaciei, Irlandei, Finlandei, Portugaliei, Sloveniei, Ţărilor Baltice şi altele. Chişinău produce mai mult de jumătate din avuţia Republicii Moldova. Peste 100 de mii de firme îşi au sediul aici, adică peste 56% din agenţii economici din republică; 55% din volumul producţiei industriale din Republica Moldova se realizează aici (aproape 30 miliarde lei); 73% din vânzările cu amănuntul se fac aici (aproape 40 miliarde lei). Cu aproape 350 000 salariaţi, Chişinăul reprezintă 48% din totalul angajaţilor din republică.

Dacă iubitul nostru Chişinău este aşa de bogat, atunci de ce nu se poate dezvolta armonios, iar majoritatea chişinăuienilor abia îşi duc zilele?

Iată de ce:

Binomul Plahotniuc-Dodon ne-a furat Metroul din Chişinău

Toate calculele privind realizarea reţelei de metrou din alte oraşe ale lumii arată că un Metrou cu o reţea potrivită pentru Chişinău ar costa circa 500 milioane euro. Miliardul furat în 2014, a fost aruncat pe seama bugetului statului şi va fi plătit de cetăţenii Republicii Moldova în locul hoţilor. Peste jumătate din suma plătită de popor pentru miliardul furat va fi achitată de chişinăuieni. Din Chişinău Guvernul încasează mai mult de jumătate din veniturile din taxele şi impozitele din Republica Moldova. Iată că în loc să plătim 500 milioane euro rate la Banca Mondială, BEI sau BERD în contul unui împrumut pentru construcţia Metroului, plătim 500 milioane, jumătate din miliardul furat, în locul hoţilor, care au fost absorbiţi de guvernare. Socoteala este simplă.

Construcţia Metroului ar fi însemnat volume enorme de lucru pentru firmele de construcţii din Chişinău şi locuri de muncă pentru tinerii care acum stau fără muncă şi sunt nevoiţi să ia drumul străinătăţii. Deschiderea şi exploatarea Metroului ar fi însemnat câteva mii de locuri de muncă bine plătite, legate direct sau indirect de funcţionarea Metroului. Metroul ar fi însemnat dezvoltare, transportul rapid al salariaţilor la Parcurile Industriale care s-ar fi făcut la marginea oraşului, ceea ce ar fi însemnat mii de slujbe pentru chişinăuieni şi miliarde de lei venituri la bugetul Chişinăului şi al statului.

Plahotniuc şi Dodon gonesc investitorii străini din Chişinău

Cât timp Binomul Plahotniuc-Dodon va mai fi la putere în stilul huntelor sud-americane nu va veni niciun investitor străin. Binomul goneşte investitorii, pentru că aceştia nu sunt dispuşi să plătească “otkaturi” pentru caracatiţa oligarhică. Consiliul Local Chişinău, controlat de Binomul Plahotniuc-Dodon, acelaşi Consiliu care a instalat-o ilegal pe uzurpatoarea Silvia Radu în funcţia de primar interimar, a gonit din Chişinău o mare investiţie. Anume supermarketul reţelei româneşti “Dedeman”. Doar construcţia supermarketului ar fi oferit sute de locuri de muncă pentru constructorii chişinăuieni. Deschiderea şi funcţionarea supermarketului Dedeman ar fi creat alte sute de locuri de muncă pentru tinerii din Chişinău, care astăzi sunt şomeri şi trăiesc pe socoteala părinţilor, care abia îşi duc zilele cu salarii de africani, nu de europeni. Şi Dedeman este un caz mai cunoscut, pentru că s-a votat în Consiliul Local. Cine ştie câte mari investiţii străine au mai fost respinse de slugile lui Plahotniuc, în taina altor birouri cu (ne)oameni de stat?

Plahotniuc ne-a luat Aeroportul Internaţional Chişinău

Chişinăul se sufocă economic dacă nu se leagă de piaţa europeană. Pentru aceasta, în lipsa autostrăzilor, trebuia să dezvolte la maxim un terminal Cargo pentru mărfuri la Aeroportul Internaţional Chişinău. La terminalul de pasageri lumea se calcă în picioare, mai ales în anumite zile şi ore de vârf. Pentru încurajarea turismului şi afacerilor capacitatea terminalelor de pasageri ar trebui mărită de cel puţin 3 ori. AIC este principala poartă a Chişinăului spre lumea largă. Atât construcţia noilor terminale de pasageri şi de mărfuri ar fi creat sute de noi locuri de muncă pentru tinerii din Chişinău.

Guvernele care se pretind europene trebuiau să transfere proprietatea asupra Aeroportului Internaţional Chişinău de la Ministerul Economiei la Primăria Chişinău. Pentru că aşa este în Europa. Cele mai mari aeroporturi din Europa, cum ar fi Aeroportul Malpensa din Milano sau cel din Frankfurt pe Main au primăriile din localitate ca acţionari semnificativi. În România aeroporturile din marile oraşe ca Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca sau Sibiu au fost transferate de la Ministerul Transporturilor la Consiliile Judeţene. Şi se dezvoltă foarte bine.

Hoţii care se pretind europeni, în loc să transfere AIC la Primăria Chişinău, au concesionat aeroportul unor ceceni în spatele cărora se află Şor, protejat de Plahotniuc. Totul cu mâna fostului premier Iurie Leancă şi actual vicepremier, o jalnică marionetă a lui Plahotniuc. Acum profitul AIC în loc să meargă la Primărie pentru bunăstarea oraşului şi a chişinăuienilor intră în conturile lui Şor. În loc să fie folosiţi banii din veniturile AIC pentru dezvoltarea Chişinăului aceşti bani se scurg în conturi off-shore.

Cum a furat Guvernul asfaltul din Chişinău

În Uniunea Europeană, inclusiv în România vecină, circa 50% din impozitele directe şi indirecte (impozit pe venit, TVA etc.) intră în conturile administraţiilor publice locale. La noi guvernul (guvernele) pretins european, în fapt eurasiatic, nici nu vrea să audă aşa ceva, deşi ne roade urechile cu “reformele” europene. Dar guvernarea deturnează în scopuri politice chiar şi puţinii bani lăsaţi la dispoziţia Primăriei, din impozitele şi taxele plătite de chişinăuieni.

Din banii locuitorilor capitalei, Guvernul lui Plahotniuc în loc să repare şi să modernizeze străzile din Chişinău a deturnat aceşti bani pentru drumurile din raioane. Scopul este strict politic şi urmăreşte rămânerea la putere a Binomului Plahotniuc-Dodon. La Chişinău PDM nu a luat niciodată mai mult de 2% la alegerile locale, pe când în raioane, în multe sate sărace, primarii racolaţi la PDM prin ameninţări, mită şi şantaj îi duc la vot pe bieţii oameni ca pe nişte robi, să pună ştampila pe PDM — trei trandafir şi un dolar.

Uzurpatoarea-marionetă Silvia Radu şi Consiliul Local aservit Binomului au prevăzut în Bugetul Chişinăului o sumă infimă pentru drumuri, pentru că bugetul este construit astfel, prin imperiul legii, încât pentru străzile din Chişinău nu rămâne mai nimic. Banii au fost luaţi din Bugetul Chişinăului în contul programului demagogic-electoral al PDM intitulat cu cinism “Drumuri bune pentru Moldova”. Vladimir Plahotniuc personal s-a lăudat că vor fi reparate 1200 km drumuri la sate, dar nu a mai spus că aceasta se face pe banii chişinăuienilor.

Marionetele Binomului Plahotniuc-Dodon râd de chişinăuieni

Bugetul Chişinăului a fost privat de miliarde de lei cuveniţi de drept, necesari pentru modernizarea străzilor Capitalei, dar uzurpatoarea Silvia Radu se duce cu televiziunile lui Plahotniuc după ea să o filmeze când astupă câte o groapă. Aceasta este cea mai mare jignire pentru chişinăuieni. Nu avem nevoie de cârpeala ei.

Noi vrem să construim, nu să cârpim!

Cealaltă jalnică marionetă, Ivan Ceban, promite pomeni electoratului, dar noi nu avem nevoie de pomenile lui, avem nevoie să muncim şi să ne construim viitorul. Ceban ascunde cu grijă din programul lui şi care anume ar fi sursele de finanţare pentru pomenile promise în mod mincinos chişinăuienilor. Aceasta pentru că sursele de finanţare, adică Bugetul Chişinăului, este golit la dispoziţia lui Plahotniuc, iar sluga Ceban nu are curajul să spună cum va împărţi banii aflaţi la dispoziţia stăpânului. Marionetele Binomului, Ceban şi Radu au misiunea în această campanie să ascundă sub un val de minciuni modul cum este jefuit Chişinăul.

Eu vreau să ne unim cu România, nu cu Plahotniuc!

Nu ascultaţi cântecele de sirenă ale celor care cred, în naivitatea sau ticăloşia lor, că se poate face Reunirea cu Binomul Plahotniuc-Dodon la conducere. Nu vreau să ne unim cu Plahotniuc, vreau să ne unim cu România! Dar până atunci să câştigăm capitala şi să curăţăm gunoiul din Chişinău şi din republică.

Să scăpăm de Binomul Plahotniuc Dodon şi de marionetele lor!

Orice vot pentru Silvia-Ceban este un cui în sicriul Capitalei!

Eu, Valeriu Munteanu, mă angajez în faţă chişinăuienilor să-i scap de sub stăpânirea Binomului Plahotniuc-Dodon, să pun resursele oraşului la dispoziţia dezvoltării sale, pentru bunăstarea locuitorilor săi.

Mă angajez să lupt până la izbândă pentru apărarea valorilor democratice şi europene puse în pericol de moarte de acest Binom euro-asiatic.

Victoria mea la Primăria Chişinăului va fi garanţia izbânzii Opoziţiei pro-europene şi pro-româneşti la alegerile parlamentare din noiembrie. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

pl.md