Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiValeriu Munteanu

Valeriu Munteanu, candidatul PL pentru funcţia de primar al Chişinăului s-a lansat oficial în campania electorală

|versiune pentru tipar| Valeriu Munteanu, 18 aprilie 2018

Astăzi, 18 aprilie, a avut loc lansarea oficială a lui Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău.

În debutul evenimentului, Dorin Chirtoacă a venit cu un mesaj de susţinere şi încurajare pentru Valeriu Munteanu, exprimându-şi convingerea ca anume dl Munteanu va fi cel care va continua implementarea proiectelor demarate de către Dorin Chirtoacă.

“De ce Valeriu Munteanu? Pentru că luptă şi nu se ascunde, pentru că din prima zi s-a opus regimului dictatorial al lui Plahotniuc-Dodon, din moment ce a fost adusă uzurpatoarea Silvia Radu, pe uşa din spate a primăriei. Valeriu Munteanu este singurul candidat care nu are în spate oligarhi aparţinând regimului şi nu are în spate persoane care să fi fost implicate în furtul de la Banca de Economii, în concesionarea Aeroportului sau în privatizarea Băncii de Economii. Dl Munteanu are ceea ce nu au nimeni dintre toţi ceilalţi: 4 fetiţe şi soţia. Iată pe cine are în spate Valeriu Munteanu, nu diverse persoane dubioase şi aceasta este garanţia faptului că dl Munteanu va fi in serviciul cetăţenilor Chişinăului în continuare, pentru că va lupta pentru viitorul copiilor săi”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

În opinia lui Dorin Chirtoacă, alegerile din Chişinău sunt “singura şansă pentru a opri dictatura care s-a instalat în R. Moldova” şi a îndemnat chişinăuienii să-şi dea votul, pe 20 mai, pentru Valeriu Munteanu.

“Vreau să vă mărturisesc, după 20 de ani de la absolvire, Valeriu Munteanu este mândria mea, pentru că este o personalitate consecventă, un tânăr realizat şi un model de cetăţean activ. Valeriu Munteanu este elevul cu lecţia învăţată, la istorie şi limba română. Valeriu Munteanu este românul din Basarabia care a revenit la vatră pentru a deveni primar, deputat şi ministru. Valeriu Munteanu este omul care cunoaşte, poate şi reuşeşte să ne convingă şi să ne unească în fapte bune”, a spus Daniela Vacarciuc, directorul Liceului Vasile Alecsandri, care a fost şi profesoara lui Valeriu Munteanu.

Cu acest prilej, şi deputatul Roman Boţan i-a adresat lui Valeriu Munteanu un mesaj emoţionant, apreciindu-i calităţile şi devotamentul de lider, ce ar face faţă cu brio în faţa provocărilor de orice fel.

“Valeriu Munteanu este totalmente dedicat acţiunii, devotat cetăţenilor şi societăţii pe care o serveşte cu drag cu dragoste şi responsabilitate. A fost primar în localitatea sa de baştină, parlamentar şi ministru. În toate funcţiile deţinute a dat dovadă de capacitate, de abnegaţie în muncă, fiind o persoană extrem de organizată, respectiv, rezultatele sale îl fac remarcabil. Valeriu Munteanu este un bun român, un familist convins şi un cetăţean onest, este un exemplu şi un reper pentru generaţia de astăzi care demonstrează că acolo unde există dragoste, grijă şi muncă, cu siguranţă sunt şi rezultate. Este responsabil pentru angajamentele sale, de aceea primarul Valeriu Munteanu, primar al Chişinăului este garanţia reuşitei pentru capitală”, a ţinut să menţioneze Roman Boţan.

“Candidez pentru postul de primar al Chişinăului pentru că iubesc Chişinăul, chişinăuienii şi pe toţi cei care au ales să locuiască în oraşul nostru drag. Vreau să fiu primar pentru că sunt singurul candidat cu un program credibil şi realist. Îmi asum această răspundere pentru că sunt singurul candidat care a dovedit că vrea, ştie şi poate. Sunt singurul candidat care a mai ocupat funcţia de primar şi ştie ce înseamnă aceasta, pentru că legile sunt aceleaşi, şi pentru Primăria Floreni, pe care am condus-o cu succes, şi pentru Primăria Chişinău.”

Anume aşa şi-a început discursul Valeriu Munteanu în faţa tuturor cetăţenilor şi a colegilor liberali care au venit să-l susţină şi să-şi exprime suportul plenar pentru faptul că a dat curaj să se avânte într-o cursă electorală deloc uşoară.

Valeriu Munteanu a menţionat că are un singur obiectiv: bunăstarea şi fericirea chişinăuienilor, şi ştiu că un oraş bogat este un oraş cu oameni prosperi, cu siguranţa zilei de mâine. Aşadar, toate proiectele sale sunt subordonate acestui scop suprem.

“Planul meu este să atrag bani în Chişinău pentru a finanţa investiţiile. Prioritare, în prima perioadă, vor fi investiţiile care vor aduce pentru Chişinău şi chişinăuieni profit, slujbe bine plătite şi dezvoltare. Dacă nu acţionăm repede, Chişinăul se ruinează şi moare. Dar dacă facem ce trebuie, Chişinăul va renaşte şi va deveni o splendidă capitală europeană”, a conchis Valeriu Munteanu.

pl.md