Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiValeriu Munteanu

Valeriu Munteanu şi Dorin Chirtoacă, de vorbă cu studenţii de la USMF

|versiune pentru tipar| Valeriu Munteanu, 19 aprilie 2018

Astăzi, Valeriu Munteanu, candidatul PL la funcţia de primar general al mun. Chişinău împreună, cu Dorin Chirtoacă au participat la o discuţie cu studenţii de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”, din Chişinău. Candidatul Valeriu Munteanu şi Dorin Chirtoacă au fost întâmpinaţi cu ropote de aplauze.

Valeriu Munteanu a spus că, “această întrevedere a un bun prilej de a-mi aduce aminte de anii mei de studenţie, poate cei mai preţioşi şi fructificatori ani din viaţa fiecăruia dintre noi”.

“Vreau să vă spun cu toată răspunderea, în momentul în care o să neglijaţi şi o să-i lăsaţi pe alţii să se intereseze mai mult decât voi de domeniul politic, veţi vedea că lucrurile nu se schimbă. Atunci când m-am reîntors de la studii din România, m-am convins de acest fapt, că în localitatea mea de baştină, or. Floreni, lucrurile nu mergeau precum mi-aş fi dorit. Atunci, am decis să candidez la alegerile locale din 2007 şi am devenit primar, după care parlamentar şi ministru, iar prin munca şi truda mea încerc zi de zi să mişc lucrurile înainte.”

“Mulţi ar putea să mă întrebe, de ce am decis să candidez la funcţia de primar al mun. Chişinău? Vă spun cu toată responsabilitatea că, sunt unicul candidat înscris în cursa electorală care a fost anterior primar şi cunosc în profunzime funcţionalitatea sistemului APL. Ştiu foarte exact problemele oraşului Chişinău şi ale fiecărei suburbii, ştiu care sunt soluţiile imediate, cele de durată şi cele de viziune pentru mun. Chişinău”.

Prezent la eveniment, Dorin Chirtoacă a vorbit despre demisia sa de la Primăria Chişinău şi care au fost premizele acestei demisii. “Am decis să renunţ la funcţia de primar în semn de protest şi abuz împotriva oraşului dar şi a subsemnatului, dar în niciun caz în sens de recunoaştere a vineri în dosar. Nu văd altă soluţie decât să îmi dau demisia. Dacă rămân, devin complicele lor. Eu doar în faţa cetăţenilor răspund. E o reacţie la presiunea de a fi cuminte, cum ar vrea ei şi de a dansa cum vor ei. Eu am primit mandatul de la cetăţeni, nu de la Plahotniuc, nu de la Dodon, nu de la Leancă”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a subliniat că dacă nu renunţa, lucrurile urmau a fi blocate până în 2019, iar oameni puşi ilegali s-ar fi aflat în fruntea Primăriei.

Dorin Chirtoacă s-a referit şi la dosarul să politic intentat de actuala guvernare subliniind că “am reclamat mai multe lucruri şi de fiecare dată am cerut să se meargă pe lege şi să aibă loc un proces corect, din păcate acest lucru nu are loc. Ultimele evenimente sunt vorbitoare chiar şi pentru cei care nu sunt specialişti”.

Întrevederea s-a finalizat cu un dialog interactiv, sesiunea de întrebări şi răspunsuri mi-a confirmat faptul că tinerii pot fi activi şi se pot implica pentru a schimba lucrurile spre bine, dar este de datoria noastră să le îndreptăţim aşteptările şi să le demonstrăm că votul lor nu va fi în zadar.

Valeriu Munteanu, candidat la funcţia de Primar General al mun. Chişinău s-a întâlnit cu alegătorii din Coloniţa

Valeriu Munteanu a discutat cu locuitorii ieşiţi pe uliţele satului, menţionând că dânsul are un singur obiectiv: bunăstarea şi fericirea chişinăuienilor, inclusiv a locuitorilor din suburbii.

“Ştiu că un municipiu bogat este unul cu oameni prosperi, cu siguranţa zilei de mâine. Aşadar, toate proiectele mele sunt subordonate acestui scop suprem. Pentru aceasta, eu nu voi risipi demagogic puţinele resurse ale oraşului cu scopul de a da «pomeni» unor anumite categorii de alegători pentru a le obţine voturile, profitând de sărăcia şi nefericirea lor, aşa cum intenţionează ceilalţi candidaţi”.

Valeriu Munteanu a subliniat că “uneltele foştilor ocupanţi, fie că îşi spun comunişti, socialişti sau «analişti independenţi» pierd mereu alegerile pentru că nu se prezintă cu nimic bun în faţa chişinăuienilor şi nu îi pot convinge. Oamenii răi au însă au şi un plan pentru această neputinţă a dânşilor, anume să alunge suburbiile din Chişinău, pentru a-i împiedica pe cetăţenii din Coloniţa, Durleşti, Grătieşti sau Bubuieci să voteze primarul Chişinăului.

Dacă până în ziua alegerilor ei scrâşnesc din dinţi şi se abţin să spună aceasta pentru a nu-i obidi pe alegători, atunci după alegeri, când nu mai au ce pierde, scuipă venin. Îşi arată intenţiile şi ceea ce gândesc cu adevărat despre noi. Anume că «ţăranii» strică oraşul, că «ţăranii» nu au dreptul să voteze primarul Chişinăului şi pentru aceasta suburbiile trebuie alungate din Municipiul Chişinău”, a explicat Valeriu Munteanu

Valeriu Munteanu a afirmat că are proiecte concrete pentru dezvoltarea suburbiilor, pe care va lupta ca să rămână în componenţa mun. Chişinău.

“Întotdeauna am sancţionat cu fermitate derapajele de la normele europene şi democratice. O voi face mereu. Dar în campania electorală care urmează nu mă voi lăsa atras în capcana discuţiilor nesfârşite despre probleme etnice şi geopolitice. Eu am viziunea mea despre un Chişinău european, în care toţi oamenii, indiferent de locul unde s-au născut şi de limba în care vorbesc, să se simtă acasă şi să aibă o viaţă bună pentru ei şi copiii lor.

Ideea socialiştilor de a izgoni suburbiile din Municipiul Chişinău, doar pentru că acestea sunt orientate spre valorile democratice şi europene, este o prostie fără legătură cu criterii urbanistice sau de dezvoltare”, a conchis Munteanu.

pl.md