Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiValeriu Munteanu

Valeriu Munteanu atacă în instanţă Hotărârea CEC de înregistrare a Silviei Radu în cursa electorală

|versiune pentru tipar| Valeriu Munteanu, 25 aprilie 2018

Ieri, 24.04.2018, Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. 1 a dispus înregistrarea candidatului Partidului Democrat, sub forma candidatului independent, a dnei Silvia Radu, fără a lua în considerare fraudarea în totalitate a procesului preelectoral în partea ce ţine de colectarea semnăturilor prin utilizarea resurselor administrative, constrângerii semnatarilor şi încălcarea modului de perfectare a listelor de subscripţie.

În presă, independentă desigur, cât şi pe reţelele de socializare au fost publicate un şir de materiale care denotă faptul că semnăturile au fost colectate anume de delegaţii Partidului Democrat în funcţiile publice prin impunerea forţată a funcţionarilor structurilor publice, precum Regia Transport Electric, instituţiile medico-sanitare din subordinea Primăriei mun. Chişinău, precum şi autorităţile publice centrale: Agenţia Servicii Publice, autorităţile din cadrul ministerelor, inspectorate, agenţii, etc.

Semnatarii (susţinătorii) au fost impuşi să semneze listele de subscripţie sub ameninţarea unor consecinţe nefaste în legătură cu exercitarea atribuţiilor, inclusiv destituirea din funcţia publică.

Singura contestaţie, susţinută în acest sens pe subiectul expus, a fost înaintată de mine personal, fapt ce denotă că ceilalţi candidaţi la funcţia de Primar general, nu sunt interesaţi, cu părere de rău, de procesul grosolan de fraudare a alegerilor.

Dar lupta continuă, iar în zilele imediat următoare vom contesta în ordine contencioasă Hotărârea în referinţă, pentru a face dreptate semnatarilor, locuitori ai municipiului Chişinău, pentru impunerea forţată la susţinerea candidatului uzurpator, dna Silvia Radu.

Vom contrapune semnăturile de pe listele de subscripţie a uzurpatoarei Silvia Radu cu listele angajaţilor instituţiilor şi întreprinderilor de stat şi municipale, demonstrând astfel că peste 70% din semnăturile prezentate de candidatul lui Vladimir Plahotniuc au fost adunate forţat, pe cale administrativă, adică ilegal.

Astăzi, 25.04.2018, Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr. 1 urmează să înregistreze candidatul clonă, un alt Munteanu, despre care nici preşedintele Partidului Societăţii Progresiste, din numele căruia este înaintat, nu cunoaşte, iar partidul nu l-a mandatat pentru participarea la acest scrutin electoral.

Persoana în cauză, face parte din operaţiunea “clona”, un instrument de fraudare prin inducerea în eroare a alegătorilor. Cel mai grav, este faptul că laboratorul de cobai a lui Vladimir Plahotniuc desconsideră atât de mult cetăţenii Republicii Moldova, încât îi consideră complet neştiutori de carte.

pl.md