Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiValeriu Munteanu

Reacţia lui Valeriu Munteanu cu privire la sondajele de opinie ale PD care manipulează opinia publică

|versiune pentru tipar| Valeriu Munteanu, 14 mai 2018

Astăzi au mai apărut două sondaje, unul mai mincinos ca celălalt. Ele se bat cap în cap în ceea ce priveşte ordinea candidaţilor. Ambele sunt politice şi lansate din disperare de doi candidaţi: candidata Binomului, Silvia Radu şi candidatul DA, Andrei Năstase.

Compania “Intellect Group”, care a produs primul sondaj, este a lui Vladimir Plahotniuc, organizaţia respectivă a fost creată special pentru asemenea operaţiuni de manipulare în slujba lui Vladimir Plahotniuc. Nici măcar nu are rost să pierdem vremea să îl combatem. E un sondaj făcut pe un colţ de masă la Club Nobil.

Mult mai interesantă este situaţia BOP. În primul rând, este un sondaj complet depăşit. Datele au fost culese încă în aprilie, fără să surprindă nimic din dinamica recentă a campaniei electorale. Ce măsoară BOP este de fapt scorul candidaţilor la începutul campaniei electorale, de parcă campania electorală nu a contat deloc. Deci un fals programatic.

Barometrul de opinie este realizat şi prezentat de susţinătorii lui Andrei Năstase — Arcadie Barbăroşie şi Victor Ciobanu. E ca şi cum Alina Zotea şi Corina Fusu ar veni în faţa dumneavoastră cu un sondaj de opinie publică din aprilie şi l-ar prezenta cu mare fast. Le-aţi crede? Ei bine, la fel îi cred şi eu pe cei doi politruci convertiţi în experţi independenţi. BOP nu are nicio valoare practică. Ceea ce fac ei înseamnă disperare că Andrei Năstase nu va reuşi să treacă în turul al doilea. S-a plafonat, a rămas unde era la începutul campaniei, iar dinamica candidaturii mele este în creştere. Sunt singurul candidat care, de la anunţarea candidaturii până astăzi are o dinamică pozitivă! Şi încă nu am ajuns la ziua votului! Mai avem câteva zile de surprize şi de luptă! Eu lupt, nu mă ascund!

Nu vă lăsaţi păcăliţi de sondajele disperaţilor care vor pierde totul la aceste alegeri. Putem să câştigăm! Hai că se poate!

Împreună facem Istorie!

pl.md