Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007DeclaraţiiPCRM

Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar| PCRM, 23 mai 2007
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, în calitate de concurent în campania elecoratlă pentru alegerile în administraţia publică locală, în conformitate cu strategia şi tactica elaborată, chiar de la început a decis să nu participle în dezbaterile televizate şi cele organizate de posturile de radio cu alţi concurenţi. Această decizie a fost luată din următoarele motive:

În primul rînd, dezbaterile, în opinia noastră, constituie o posibilitate bună de a se face cunoscuţi pentru cei mai noi participanţi la cursa electorală, despre care alegătorii practic nu cunosc nimic şi care au nevoie de susţinerea respectivă. PCRM salută o astfel de activizare informaţională a oponenţilor săi care, fără îndoială, va contribui la creşterea popularităţii reprezentanţilor altor partide în satele lor, centrele raionale şi municipii, va atrage atenţia la cei care deocamdată nu au reuşit să cîştige autoritate prin alte metode.

În al doilea rînd, PCRM chiar de la început a ales tactica de promovare a candidaţilor săi din numărul celor mai cunoscuţi şi respectabili oameni, numele şi faptele cărora sînt bine cunoscute alegătorilor în orice localitate, în orice raion sau municipiu. Aceşti oameni, despre care vorbesc faptele lor din activitatea practică, nu au nevoie de prezentare.

În al treilea rînd, partidul în lupta electorală continuă să mizeze pe metodele tradiţionale de convingere, care sînt bazate pe lucrul practic permanent cu oamenii din teritoriu, pe discutarea cu ei a problemelor concrete.

Considerăm că responsabilitatea directă în faţa alegătorilor este mult mai importantă ca show-urile televizate şi inspiră mai multă încredere electoratului.

În pofida caracterului evident al acestor argumente şi a acestei poziţii, în ultimul timp au devenit tot mai dese acuzele la adresa PCRM privind lipsa democraţiei şi doar în baza faptului că partidul nostru a renunţat la utilizarea posibilităţilor reclamei televizate la dezbaterile televizate şi cele radiofonice.

În legătură cu acest fapt, PCRM declară: nimeni nu este în drept de a dicta candidaţilor şi concurenţilor electorali în cadrul alegerilor în organele publice locale care se desfăşoară în Republica Moldova metodele, strategia şi tactica campaniei electorale şi mai mult ca atît să prezinte învinuiri atît de grave. Toate aceste atacuri şi concluzii îndoielnice PCRM le consideră şi le va considera ca presiuni asupra procesului exprimării libere şi democratice.

Serviciul de presa PCRM