Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007DeclaraţiiPDSM

FLASH-MOB “Opriţi cenzura de la TVM”

|versiune pentru tipar| PDSM, 21 mai 2007
Organizaţia de tineret a Partidului Democraţiei Sociale a organizat luni, 21 mai 2007, ora 15.00 o acţiune flash-mob. Acţiunea s-a desfăşurat în faţa Casei Radio, unde se află conducerea Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului “Teleradio Moldova”.

Astfel tinerii Partidului Democraţiei Sociale au protestat împotriva deciziei arbitrare a companiei de a nu plasa spotul publicitare al dlui Dumitru Braghiş, candidatului PDS la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău.

La acţiune au participat peste 50 de tineri, care timp de cinci minute au purtat pe faţă imaginea unei mănuşi roşii, care le astupă gura şi pancarde cu inscripţia “TVM ne interzice să criticăm comuniştii!”.

Joi 18 mai 3007, compania “Teleradio Moldova” a refuzat să pună pe post spotul publicitar al candidatului la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău Dumitru Braghiş, care conţinea critici dure la adresa guvernanţilor comunişti. Conform spuselor directorului televiziunii “Moldova 1” Adela Răilean, spotul publicitar al candidatului Dumitru Braghiş “a fost supus unei expertize” în urma căreea s-a decis că el nu poate fi difuzat.

De notat că în aceeaşi zi, 18 mai, problema spotului respectiv a fost examinată la Comisia Electorală Centrală, care a decis că spotul poate fi difuzat, or, el nu contravine contravine Codului Electoral.

Partidul Democraţiei Sociale a adresat o schisoare pe numele Preşedintelui IPNA “Teleradio Moldova”, prin care a cerut explicaţii privind refuszul companiei de a plasa spotul publicitar al candidatului PDS, însă un răspuns oficial aşa şi nu a primit. În situaţia dată PDS a decis să atace în instanta de judecată acţiunile IPNA “Teleradio Moldova”, pe care le consideră drept abuzive şi părtinitoare.

Serviciul de presă al PDS