Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007DeclaraţiiPDSM

Comunicat de presă al Staffului municipal al Partidului Democraţiei Sociale

|versiune pentru tipar| PDSM, 22 mai 2007
Stafful municipal al Partidului Democraţiei Sociale îşi exprimă profunda indignare faţă de comportamentul abuziv şi ilegal al candidatului PCRM la funcţia de primar Geneal al muinicpiului Chişinău, care în repetate rînduri face uz de pîrghiile administrative pentru a intimida lucrătorii primăriei şi a-i impune să adopte decizii împotriva contracandidaţilor săi.

Astfel, la 21 mai, Veaceslav Iordan, deşi degrevat din fucţie pentru perioada campaniei electorale, a descins la Primăria municipiului Chişinău, intimidînd angajaţii administraţiei municipale pentru faptul că a fost adoptată decizia de a acorda Partidului Democraţiei Sociale dreptul de a organiza în Piaţa Marii Adunări Naţionale un concert de protest.

Evident iritat de această decizie absolut legală a primăriei, Iardan a cerut mai multor funcţionari, inclusiv Primarului Interimar, Nicolae Manastîrlî, să scrie cerece de eliberare din funcţie.

Partidul Democraţiei Sociale cere insistent să se pună capăt dezmăţilui “Mănuşilor roşii” şi să fie încetată persecutarea persoanelor, care au acţionat în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Partidul Democraţiei Sociale cere ambasadelor acreditate la Chişinău, organismelor europene şi internaţionale, care monitorizează procese electorale din Republica Moldova, să dea o apreciere adecvată acţiunilor abuzive ale reprezentanţilor partidului de guvernîmînt pentru a-i determina pe aceştia să respecte cu stricteţe legislaţia naţională şi normele europene şi internaţionale privind corectitudinea proceselor electorale.

Centrul de presă al PDS