Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007DeclaraţiiPDSM

Partidul Democraţiei Sociale îşi preîntîmpină oponenţii politici: “Nu întreceţi măsura!”

|versiune pentru tipar| PDSM, 28 mai 2007

În aceste zile de sfîrşit de campanie electorală, chişinăuenii, bălţenii, locuitorii altor oraşe pot observa cum unul dintre partidele care participă la alegerile din 3 iunie îşi plăteşte cu bani grei şi fără de nici un control propagandiştii săi — pe acei care au inundat oraşele cu placate gigantice, cu foi volante multicolore, cu banere pentru candidatul acestui partid. Primim tot mai multe semnale că aceşti “formatori de imagine” au primit şi deja realizează comanda de descreditare şi defăimare a candidatului Partidului Democraţiei Sociale la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău, Dumitru Braghiş, deasemenea şi a candidatului PDS la funcţia de Primar al oraşului Bălţi, Sergiu Banari, a altor candidaţi ai Partidului Democraţiei Sociale.

Avem informaţii că în această ultimă săptămînă de campanie electorală ei vor încerca să aplice “tehnologi de propagandă murdară”, care presupune organizarea diverselor acţiuni nesancţionate de către “actorii de stradă” — cum ar fi marşurile “prostituatelor”, mitingurile “ghei”-ilor şi altele. Toate urmăresc scopul de a lega aceste acţiuni de numele candidaţilor din partea PDS, pentru a-i discredita. În ţările civilizate demult nu se mai folosesc aceste metode ruşinoase, dar, în opinia propagandiştilor oponenţilor noştri politici, “Moldova poate înghiţi orice”. Locuitorii din diferite sectoare ale capitalei ne informeaţă în permanenţă despre manifestaţiile de acest gen, comise de anumiţi provocatori.

Noi nu dorim să atragem atenţia acestor mici potlogării. Dacă opnenţii noştri au prea mulţi bani şi nu ştiu ce să facă cu ei, sînt liberi să-i irosească pentru astfel de provocări “costumate”. Acţiunile lor sînt dovada nivelilui lor de cultură. Chişinăuenii vor şti să-i aprecieze la justa lor valoare.

Cu regret, ei nu se vor opri doar la aceste acţiuni de huliganism politic de cea mai joasă probă. Sîntem informaţi că “propagandiştii negri” sînt pe faza de a organiza acţiuni cu adevărat periculoase, punînd în acţiune tehnologii de destabilizare şi confruntare a vieţii publice în Chişinău. În paralel cu actele de huliganism arătate mai sus, ei vor să declanşeze şi alt gen de acţiuni: difuzarea foilor volante “din numele lui Braghiş” (la Bălţi, din numele lui Banari) cu conţinut antirus şi antisemit, cu atacuri furibunde la adresa României, UE, SUA; provocarea unor confruntări ale reprezentanţilor minorităţilor naţionale de către vlăjganii îmbrăcaţi în “maiouri de agitatori ai Partidului Democraţiei Sociale”; profanarea mormintelor, a monumentelor şi a simbolurilor naţionale; devastarea magazinelor, organizarea de bătăi în pieţele comerciale şi altele.

Faptul că la Basarabeasca şi Rîşcani, în adresa candidaţilor PDS, Nicolai Kendighilean şi, respectiv, Nicolae Carauş, au răsunat ameninţarea cu omor, e grăitor în sensul că situaţia devine tot mai critică.

Cunoscînd prea bine cum şi pentru cine lucrează actualul sistem de apărare a ordinii de drept, noi nu aşteptăm un cît de mic ajutor de la organele oficiale. În acelaş timp, avem ferma convingere că chişinăuenii, bălţenii, locuitorii altor oraşe vor şti cum să se consolideze în aceste alarmante zile şi nu vor permite unor potlogari politici să provoace conflicte şi să destabilizeze viaţa paşnică a Chişinăului.

PROVOCATORII NU VOR TRECE!

Serviciul de presă al PDS