Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007DeclaraţiiPDSM

Comuniştii vor să falsifice rezultatele alegerilor

|versiune pentru tipar| PDSM, 2 iunie 2007

Partidul Democraţiei Sociale atenţionează societatea civilă, organismele internaţionale, misiunile de monitorizare a alegerilor, precum şi ambasadele străine acreditate la Chişinău asupra pericolului de falsificare a rezultatelor alegerilor din 3 iunie 2007 în municipiul Chişinău.

Concluzia în cauză derivă din refuzul repetat al Birourilor secţiilor de votare din muinicipiul Chişinău de a înregistra, conform prevederilor art.15 al Codului Electoaral, reprezentanţii cu vot consultativ, în baza demersului Partidului Democraţiei Sociale. Astfel de cazuri au avut loc la Birourile secţiilor de votare nr. 109, 117, 146, 147, 148, 181, 182, 183, 184, 185, 186 şi altele din municipiul Chişinău.

În urma adresărilor Partidului Democraţiei Sociale la Comisia Electorală Centrală, unii membri ai CEC au recunoscut neoficial că Birourile secţiilor de votare refuză să îndeplinească prevederile Codului Electoral şi deciziile CEC, or, ele “ar fi primit alte indicaţii” din partea unor persoane suspuse din actuala guvernare.

Pornind de la multiplilele încălcări comise de partidul comuniştilor de guvernămînt în actuală campania electorală, ţinînd cont de scăderea dramatică a reitingului partidului de guvernămînt şi, respectiv, a şanselor de cîştig în cadrul unor alegeri corecte, ultima şansă a comuniştrilor de a se menţine la putere este falsificarea rezultatelor alegerilor. Din acest considerent, comuniştii fac uz de tertipuri ilegale pentru a nu admite reprezentanţii şi observatorii Partidului Democraţiei Sociale, principalul oponent al comuniştilor în municipiul Chişinău, la monitorizarea procesului votare şi de numărare a voturilor cetăţenilor.

Partidul Democraţiei Sociale cere insistent membrilor Birourilor secţiilor de votare din municipiul Chişinău să respecte cu stricteţe prevederile Codului Electoral şi să nu comită încălcări ale legislaţiei.

Partidul Democraţiei Sociale face apel către Comisia Electorală Centrală, miusiunile de monitorizare a alegerilor, obsevatorii străini şi locali să intesifice eforturile de minitorizare a procesului de votare şi, în deosebi, a procesului de numărare a voturilor, pentru a nu admite falsificarea rezultatelor alegerilor.

Serviciul de presă al PDS