Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007DeclaraţiiPPR

Adresarea preşedintelui PPR Nicolae Andronic către alegători şi reprezentaţii partidului în noile organe ale puterii locale

|versiune pentru tipar| PPR, 5 iunie 2007

Dragi concetăţeni, stimati alegători!

În numele Partidului Popular Republican mulţumesc din inimă tuturor celor, care au acordat vot de încredere candidaţilor noştri în ziua de 3 iunie 2007. Pentru o formaţiune politică tînără precum este Partidulul Popular Republican, care la sfîrşitul lunii mai 2007 a împlinit doar doi ani, susţinerea Dumneavoastră constituie o puternică încurajare spre a ne continua lupta pentru adevăr, echitate, supremaţia legilor şi o viaţă demnă.

Îi felicit din suflet şi mă bucur mult pentru colegii mei, care au fost aleşi în organele puterii locale. Aceasta a fost prima campanie electorală în care a participat Partidul Popular Republican, a fost primul botez de luptă al CETĂŢII noastre şi consider că noi cu ajutorul Dumneavoastră şi a Bunului DUMNEAZEU am făcut faţă acestei încercări. Rezultatele noastre în această campanie electorală pot fi considerate satisfăcătoare. Numărul total de voturi acumulate, mai ales în zonele rurale, este aproape de cifra, care ne-ar permite să trecem pragul electoral, pentru a dobîndi în anul 2009 statutul de partid parlamentar.

Dumneavoastră, candidaţii de ieri, astăzi deja în calitate de primari şi consilieri din partea Partidului Popular Republican, începeţi activitatea în condiţii noi, neobişnuite. Prin votul Dumneavoastră veţi putea să influenţaţi atît componenţa noilor organe ale puterii locale cît şi stilul şi rezultatele activităţii acestora. În acest context, dragi colegi, doresc să Vă amintesc următoarele:

Activitatea Dumneavoastră în noile funcţii nu poate constitui un subiect de negoţ politic.
Astăzi mulţi vorbesc despre necesitatea aderării sau desprinderii de la o coaliţie sau alta. Acei, care ieri împărţeau puterea împreună cu comuniştii, vă îndeamnă astăzi să creaţi coaliţii anticomuniste. Să nu aveţi încredere în astfel de “anticomunişti”, să nu luaţi decizii pripite.

Ţineţi minte oricînd, că aflarea la putere, precum şi orice alianţă politică — nu este un scop în sine. Noi nu trebuie să repetăm practica vicioasă a celor, care au tins să schimbe coloratura politică a puterii doar pentru a-şi satisface interesele personale şi ai prăda pe oameni.
Dacă totuşi ve-ţi decide să faceţi alianţe cu reprezentanţii altor partide politice, atunci aceste alianţe trebuie să se producă doar în scopul îndeplinirii platformei electorale a Partidului Popular Republican “Alături de oameni, apărîndu-le drepturile”. La baza negocierilor cu alte formaţiuni politice trebuie puse lupta cu corupţia şi sărăcia, transparenţa activităţii organelor puterii locale şi luarea deciziilor în interesul populaţiei.

REPUBLICA MOLDOVA numai atunci va dobîndi dreptul de a se numi, cu adevărat, ŢARĂ EUROPEANĂ, cînd fiecare locuinţă din satele şi oraşele noastre va fi asigurată cu apă rece şi caldă, cnalizare şi gaze naturale, cînd pe străzile noastre va fi curat, luminos şi ne vom simţi în siguranţă. Altfel, noile organe ale puterii locale vor pierde încrederea oamnilor. Iar noi nu trebuie să pierdem această încredere NICI ÎNTR-UN CAZ, acesta este lucrul cel mai de preţ pe care îl are Partidului Popular Republican la ora actuală.

În încheiere mă adresez alegătorilor din localităţile în care candidaţii din partea Partidului Popular Republican au ieşit în turul doi.

Stimaţi concetăţeni, noi ne vom strădui să îndreptăţim aşteptările Dumneavoastră şi nu Vă vom dezamăgi. Vă rugăm să susţineţi candidaţii la funcţiile de primari din partea partidului nostru în ziua de 17 iunie 2007.

Votaţi pentru simbolul Partidului Popular Republican — CETATEA!
CETATEA noastră Vă va apăra de dezmăţul cinovnicilor corupţi şi Vă va asigura o viaţă demnă şi prosperă.

Aşa să ne ajute Dumnezeu.