Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiBeFT

Cinci organizaţii de tineret au anunţat despre susţinerea platformei Blocului electoral “Forţa a treia”

|versiune pentru tipar| BeFT, 4 mai 2011

Cinci asociaţii de tineri de la diferite instituţii superioare de învăţămînt au declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că susţin platforma Blocului electoral “Forţa a treia”, condus de Valeriu Pleşca, candidat la funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

Alexandru Cuzneţov, liderul Asociaţiei obşteşti “Forţa tinerilor din Moldova”, a declarat în cadrul conferinţei de presă că în condiţiile unei crize social-politice şi economice din ţară, Blocul electoral “Forţa a treia” poate deveni formaţiunea, care va aduce stabilitatea în Republica Moldova şi concilierea în ocietate.

Potrivit lui Valeriu Pleşca, atragerea tinerilor specialişti în activitatea diferitor domenii din activitatea socială a municipiului Chişinău şi a ţării este una din prerogativele formaţiunii pe care o conduce. “Energia tinerii generaţii trebuie folosită la implementarea proiectelor de modernizare şi reformare a ţării, dar nu la cele de interes îngust de partid”, a spus Pleşca. Referindu-se la evenimentele de ultima oră pe arena politică a ţării, liderul “Forţei a treia” a catalogat situaţia politică drept una critică, cînd alianţa de guvernare, din cauza unor neînţelegeri în interior, nu poate să-şi onoreze promisiunile, iar opoziţia tinde nu doar la o revenire la putere, dar la o revanşă categorică. Despre susţinerea platformei Blocului “Forţa a treia”, în afară de Asociaţia “Forţa tinerilor din Moldova” şi Consiliul tinerilor pedagogi de la UNEFS, au mai anunţat consiliile tinerilor jurişti şi manageri de la facultăţile de profil de la USM, precum şi medici de la Universitatea de Medicină şi Farmacologie din Moldova.

Centrul de presă “Forţa a treia”