Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPCRM

Discursul lui Igor Dodon în cadrul ceremoniei de lansare a candidaţilor PCRM în campania pentru alegeri locale

|versiune pentru tipar| PCRM, 30 aprilie 2011

Stimaţi colegi,

În primul rând, vă felicit cu ajunul a două sărbători deosebit de importante pentru noi: Paştele Blajinilor şi Ziua Oamenilor Muncii, 1 Mai.

Făcând o paralelă cu semnificaţia acestor sărbători, sunt sigur — credinţa în lucrurile bune, respectul pentru oameni şi dorinţa de a munci vor sta la temelia acţiunilor şi rezultatelor noastre din această campanie, în care pornim astăzi împreună.

Săptămâna trecută, în Joia Curată, am dat startul unei campanii curate pentru Chişinău. Astăzi, în ajunul zilei internaţionale a Muncii, dăm startul campaniei generale a Partidului Comuniştilor, pentru a munci.

Să muncim pentru rezultate şi pentru oameni! — acesta trebuie să fie sloganul general, lăuntric, al campaniei noastre.

Stimaţi prieteni,

În acest scrutin, noi avem de trecut un examen decisiv. Avem de demonstrat că PCRM rămâne a fi cea mai puternică forţă politică din Moldova şi poate asigura cea mai responsabilă guvernare. Atât la nivel central, cât şi la nivel local.

Această campanie trebuie să ne mobilizeze pe noi toţi, pe fiecare în parte, fără excepţie şi fără rezerve.

Pentru aceasta, noi, membrii şi activiştii Partidului Comuniştilor, candidaţii la funcţia de primari şi consilieri, trebuie să fim la maximum încrezuţi în izbândă, în victorie. Să intrăm în această campanie motivaţi să câştigăm şi să continuăm, în a doua zi după alegeri, cu motivaţia de a munci pentru comunitate.

Mesajul nostru în această campanie va fi unul constructiv şi concret. Pentru că noi avem ce spune. Avem ce propune. Şi cunoaştem cum se lucrează la modul real.

Este important să ştim, că oamenii aşteaptă revenirea noastră la conducerea ţării. Iniţial în consilii şi primării, apoi în Parlament şi Guvern. Aceasta e o constatare foarte importantă — Suntem aşteptaţi la guvernare!

E foarte mobilizator când ştii că majoritatea oamenilor îşi leagă speranţa de Partidul Comuniştilor.

Dar de ce oamenii îşi leagă speranţa de noi? Dintr-un motiv foarte simplu — noi suntem practic unicul partid din Republica Moldova care a demonstrat pe parcursul anilor că poate asigura şi stabilitate politică, şi dezvoltare economică. Noi am oferit rezultate când a fost cel mai greu, în vremurile cele mai vitrege.

Oamenii ştiu că noi am scos Moldova din nevoi în 2001. Ei aşteaptă să scoatem Moldova din nevoi şi acum — în 2011. Şi noi vom face acest lucru. Noi, prin administrare responsabilă, vom salva satele şi oraşele Moldovei.

Spre deosebire de alţii, noi nu avem de gând să dizolvăm raioanele, noi nu avem de gând să lichidăm sate, şcoli şi spitale, noi nu vrem să negociem ţara cu FMI-ul şi nu vom face comerţ cu pământurile noastre.

Cetăţenii ştiu, că noi nu am lăsat în voia sorţii bătrânii, nu am uitat de nevoiaşi şi ţărani, nu am permis să fie puşi în genunchi agricultorii, nu am majorat în mod obraznic preţurile şi tarifele.

Noi, cât am fost şi cât vom fi la guvernare, ne-am condus şi ne vom conduce de ideea dreptăţii sociale şi a grijii pentru oamenii simpli.

De aceea, şi acum, conceptul nostru electoral are o definiţie foarte simplă — noi venim să administrăm localităţile în mod profesionist şi responsabil.

Noi venim la conducerea satelor, oraşelor şi municipiilor pentru a rezolva problemele cetăţenilor.

Noi venim să dezvoltăm infrastructura, să asigurăm aprovizionarea cu apă şi gaz, să îmbunătăţim serviciile, să ajutăm nevoiaşii, să aducem investiţii, să susţinem tineretul.

Noi venim, stimaţi colegi, să ne facem la modul real datoria de aleşi ai poporului.

Să ne facem dar datoria. Să câştigăm aceste alegeri. Să demonstrăm onestitate, profesionism şi responsabilitate în această campanie.

Să ne suflecăm mânicele şi să muncim. Şi în alegeri şi după alegeri.

Să ne fie într-un ceas bun.

Vă mulţumesc.

Sursa: www.dodon.md