Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPCRM

PCRM consideră că organele electorale tergiversează intenţionat procesul de totalizare a rezultatelor alegerilor din Chişinău

|versiune pentru tipar| PCRM, 6 iunie 2011

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova consideră că CECul şi consiliul electoral de circumscripţie Chişinău au lucrat absolut detestabil, iresponsabil în ziua alegerilor, fapt care generează suspiciuni de tergiversare intenţionată a procesului de totalizare a rezultatelor scrutinului din capitala Republicii Moldova. Despre aceasta pentru portalul MOLDNEWS a comunicat deputatul PCRM, Sergiu Sârbu.

El a menţionat că organele electorale specificate au încălcat toate regulamentele, în loc să organizeze un serviciu de gardă şi să actualizeze în regim non-stop datele referitoare la scrutin, — au trimis oamenii acasă la culcare, fără să anunţe publicul despre mersul numărării rezultatelor alegerilor.

“Este o încălcare flagrantă şi noi presupunem că aceasta ar putea fi admisă chir intenţionat, cu bună ştiinţă, pentru a oferi timp unor concurenţi electorali să-şi chibzuiască acţiunile sale şi chir, posibil, pentru a manipula opinia publică şi de a frauda alegerile, şi, astfel, să nu permită Partidului Comuniştilor să câştige alegerile în turul unu”, a declarat el.

Juristul a accentuat că PCRM “va reacţiona neapărat la cele ce se întâmplă”, informând misiunea OSCE şi toţi observatorii internaţionali, aflaţi în ţară, pentru ca ei “să întreprindă măsuri”.

“De la ora 4 dimineaţa până la ora 2 ziua nu s-a desfăşurat nici o acţiune, nu este clar unde sunt procesele-verbale şi buletinele, în timp ce toţi observatorii la acest moment s-au împrăştiat deja”, a accentuat el.

Reprezentantul Partidului Comuniştilor a relatat că toate eforturile observatorilor din partea formaţiunilor politice au fost concentrate asupra numărării paralele minuţioase a voturilor alegătorilor, pentru a preveni manipulările.

“În caz contrar, noi vom acţiona conform legii”, a anunţat Sergiu Sârbu, accentuând că PCRM va cere “sancţionarea tuturor celor care au creat acest haos” şi “a minţit deschis observatorii că între procesul de numărare a voturilor va fi transparent”.

Sursa: www.pcrm.md