Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPCRM

Partidul Comuniştilor şi-a consolidat substanţial poziţiile la alegerile locale generale

|versiune pentru tipar| PCRM, 7 iunie 2011

Analiza preventivă a datelor oficiale a rezultatelor alegerilor generale locale anunţate astăzi de către Comisia Electorală Centrală, demonstrează faptul că Partidul Comuniştilor din Republica Moldova ocupă poziţiile de lider în două treimi din consiliile raionale din ţară, iar în şase din ele are o majoritate absolută.

Mai mult decît atît, PCRM a obţinut majoritate absolută în două treimi din consiliile orăşeneşti în toate centrele raionale, şi anume, Ocniţa, Briceni, Donduşeni, Edineţ, Soroca, Drochia, Rîşcani, Floreşti, Făleşti, Glodeni, Criuleni, Ialoveni, Anenii Noi, Cimişlia, Cantemir, Basarabeasca, Ştefan Vodă, Cahul, Taraclia, dar şi în Bălţi, Otaci, Lipcani şi alte oraşe.

Cea mai semnificativă victorie a PCRM a avut loc în capitala Republicii Moldova — municipiul Chişinău. Pentru prima dată în istoria Moldovei, a fost obţinută majoritatea în consiliul municipal de către un singur partid şi acesta este Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.

O analiză detaliată a rezultatelor alegerilor în structurile administraţiei publice locale va fi realizată la şedinţa Plenarei Comitetului Central al PCRM după finalizarea campaniei electorale.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md