Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al Comitetului Central al PCRM

|versiune pentru tipar| PCRM, 10 iunie 2011

Partidul Comuniştilor a recepţionat o solicitare cu privire la eventuala întrevedere a ex-candidatului pentru funcţia de Preşedinte al SUA, senatorului John McCain cu Preşedintele Partidului Comuniştilor Dl. Vladimir Voronin, dar şi un grup de deputaţi din partea PCRM.

Preşedintele Partidului Comuniştilor, la fel ca şi deputaţii fracţiunii parlamentare a PCRM nu consideră de cuviinţă să participe la întervederi cu senatorul McCain.

În primul rînd, însăşi vizita Dlui John McCain în ţara noastră în timpul campaniei electorale este, cu certitudine, o imixtiune gravă în afacerile interne ale Republicii Moldova, în procesul democratic de exprimare a opţiunilor politice.

În al doilea rînd, tuturor le este foarte bine cunoscută atitudinea senatorului McCain faţă de Republica Moldova. Ultimii ani, la fel ca şi ultimile luni de guvernare proastă a regimului actual din Moldova, sînt exclusiv calificate de acesta ca fiind excelente. Domnul McCain consideră că guvernarea reformatoare şi progresivă “duce lupta cu forţele interne şi externe, care doresc să reîntoarcă ţara în întuneric”.

Doar această singură expresie este suficientă pentru a înţelege care anume forţe interne şi externe au adus Moldova în realitate în întuneric şi nu-i permit să iasă din acesta. Este evident, că Partidul Comuniştilor nu poate avea o agendă comună cu astfel de forţe.

Sursa: www.pcrm.md