Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPCRM

Rezoluţia participanţilor la mitingul “Pentru o victorie curată!”

|versiune pentru tipar| PCRM, 17 iunie 2011 | 

Noi, miile de cetăţeni care ne-am adunat astăzi în această piaţă, ne exprimăm poziţia categorică pentru schimbarea stării de lucruri în capitală. De patru ani, Chişinăul zace în mînile unor funcţionari incompetenţi, corupţi şi iresponsabili faţă de locuitorii săi. Capitala ţării noastre a devenit, spre mare regret, prizoniera ambiţiilor unor politicieni care nu merită nici pentru un minut să se afle la conducerea ei.

Drumuri proaste, mizerie în zonele de agrement, sute de construcţii neautorizate şi ilegale, gherete şi tarabe care au împînzit ilicit oraşul, distrugerea zonelor verzi şi construcţia cartierelor de lux pe teritoriul acestora, lichidarea centrului istoric, acoperişuri şi infrastructură adiacentă blocurilor nereparată, o politică socială antipopulară prin care cetăţenii social-vulnerabili ai capitalei au fost privaţi de garanţiile pe care le deţineau anterior, alături de tarife, preţuri, impozite în creştere, care au adus la limita supraveţuirii viaţa unei bune părţi a locuitorilor — acestea de fapt sînt doar cîteva roade ale administraţiei liberale în patru ani de mandat.

În lipsa rezultatelor, argumentelor, proiectelor şi soluţiilor reale pentru municipiu, liberalii în frunte cu Dorin Chirtoacă au dezlănţuit o campanie electorală extrem de murdară pentru a denigra imaginea PCRM şi a candidatului său la Primărie, Dlui Igor Dodon. Cu toţii am văzut mizeria electorală aruncată cu bună ştiinţă şi rea voinţă în adresa noastră, a tutur celor care îşi doresc un altfel de oraş — curat, modern, european. Cu toţii am fost martori ai tentativelor de fraudă, ai numeroaselor ilegalităţi comise de liberali în campania electorală şi în ziua votării din 5 iunie 2011. Cu toţii am văzut manipulările şi somnolenţa intenţionată a Comisiei Electorale Centrale în procesul de numărare a voturilor şi anunţare a rezultatelor votului. Cu toţii am observat implicarea instituţiilor statului, a instanţelor judecătoreşti în procesul electoral ulterior.

În ciuda acestor acţiuni ale liberalilor şi ale acoliţilor săi, noi totuşi am reuşit să obţinem victoria. Noi am învins categoric în primul tur de scrutin. Am învins pentru că am fost mulţi, am învins pentru că am fost uniţi, am învins pentru că am fost responsabili şi am mers cu toţii la vot. După 20 de ani, în capitala Republicii Moldova pentru prima dată, datorită votului Chişinăuenilor, avem o majoritate stabilă în consiliul municipal Chişinău care aparţine unui singur partid şi acest partid este Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. Iar candidatul nostru pentru funcţia de primar general, dl. Igor Dodon, l-a întrecut ferm pe acela care pînă mai ieri s-a aflat la cîrma oraşului.

Pe 19 iunie, în turul II al alegerilor, ei, liberalii, iarăşi vor încerca să trişeze, să falsifice, să mituiască alegătorii şi să mintă, să includă întreaga maşinărie administrativă aşa cum s-au obişnuit deja să o facă, ei vor depune toate eforturile să se menţină în fotolii. Doar participarea noastră masivă, a tuturor, a membrilor şi simpatizanţilor PCRM, a tuturor celor cărora le pasă şi doresc schimbări spre bine în oraşul în care trăim, a tuturor celor care au obosit de demagogie şi populism, a tuturor celor care nu admit nedreptatea — va asigura sfîrşitul guvernării liberale în capitală. De mobilizarea noastră depinde Victoria pentru viitor mai bun al municipiului Chişinău. Am demonstrat că putem fi învingători pe 5 iunie, vom demonstra acest lucru şi pe 19 iunie.

Toţi la alegeri. Victoria va fi a noastră.

Sursa: www.pcrm.md