Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar| PCRM, 24 iunie 2011

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova şi candidatul la funcţia primar general al mun. Chişinău Igor Dodon au atacat cu recurs hotărîrea Judecătoriei Centru din 23 iunie 2011 cu privire la confirmarea alegerilor şi validarea mandatului primarului general al mun. Chişinău.

Instanţa de fond a ignorat în totalitate toate probele prezentate, peste o mie file de contestaţii, plîngeri şi mărturii. Instanţa a ignorat concluziile Curţii Supreme de Justiţie privind violarea secretului votului şi toate celelalte circumstanţe care au demonstrat fraudarea turului doi de scrutin la alegerea primarului general al mun. Chişinău.

Totodată, PCRM a solicitat Curţii Supreme de Justiţie recuzarea întregii compenenţe a Curţii de Apel Chişinău dat fiind că există probe concludente care demonstrează că în această instanţă nu au rămas judecători care ar putea lua o decizie obiectivă, imparţială şi neinfluenţată de nimeni. Un număr mare de judecători de la aceasta instanţă candidează la funcţia de Preşedinte, alţii la funcţia de vicepreşedinţi iar în privinţa altui grup sînt intentate proceduri disciplinare, soarta cărora depinde de membrii Consiliului Superior al Magistraturii numiţi în funcţie de actuala guvernare şi care sînt afiliaţi direct concurenţilor electorali.

Mai mult ca atît, considerăm că judecarea obiectivă şi fără nici o imixtiune a unui caz atît de complex, foarte politizat la nivel de Chişinău de către judecători care activează şi locuiesc în Chişinău şi care, de asemenea, au participat la votarea primarului şi au viziunile lor politice va constitui o piedică pentru judecarea nepărtinitoare a dosarului.

În acest caz soluţia cea mai adecvată ar fi strămutarea dosarului la o altă curte de apel care nu are nici o legătură cu Chişinăul şi care va putea da dovadă de o mai mare doză de independenţă, imparţialitate şi obiectivitate.

Sursa: www.pcrm.md