Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPDM

Valentina Buliga, vicepreşedinte PD, face apel la decenţă şi corectitudine în campanie electorală

|versiune pentru tipar| PDM, 22 aprilie 2011 | 

“Vom încerca să fim corecţi, dar dacă vor exista, totuşi, atacuri la adresa partidului, nu vom rămâne datori”, a declarat Valentina Buliga, subliniind că pretextul conferinţei îl reprezintă un şir de acţiuni de atac asupra PDM, întreprinse de concurenţi.

Valentina Buliga a menţionat că doi dintre concurenţi electorali se manifestă prin metode foarte asemănătoare, un exemplu în acest sens fiind orchestrarea spectacolului de joi la Botanica, în spatele căruia, potrivit sursei citate, este PCRM-ul. “Însă, cu regret metode asemănătoare, de presiune, de racolare a unor membri sau potenţiali candidaţi electorali ai Partidului Democrat foloseşte astăzi alt partid care se bucură de cea mai mare influenţă în cadrul actului de guvernare. Şi ne întrebăm dacă asta a aşteptat societatea de la noua conducere — să repete practicile celor 8 ani precedenţi?”, a spus Buliga.

Potrivit vicepreşedintelui PDM, sunt cazuri, de la Briceni până la Ştefan Vodă, în care oameni de valoare, care se pregăteau să se înscrie în cursa electorală din partea PD, au fost presaţi să renunţe şi chiar să treacă pe filiera PLDM.

Ea a precizat că la Ungheni actualul primar discuta cu echipa PD-ului înscrierea în cursă, când, a fost “cumpărat” cu o altă ofertă pentru a merge la PLDM. Fenomenul s-a repetat la Străşeni şi chiar în Chişinău cu politicieni locali din cadrul fostei Alianţe “Moldova Noastră”, care au decis să sprijine Partidul Democrat, iar ulterior au renunţat, fiind ameninţaţi.

Un alt caz, ieşit din comun, enunţat de Valentina Buliga, a avut loc noaptea trecută, în satul Vorniceni, raionul Străşeni, unde a fost atacată casa candidatului PDM la primărie, dna Rodica Jereghi, în dormitorul căreia a fost lăsat un topor în semn de ameninţare cu moartea. De asemenea, a fost atacată întreprinderea particulară a şefului organizaţiei locale PDM, Ion Sturza, paznicul obiectivului fiind bătut mişeleşte.

Valentina Buliga a subliniat că a oferit aceste informaţii fără scopul de a ataca. “Nu vreau o campanie murdară, nu am să atac niciun alt candidat. Doar am să încerc să promovez, zi de zi, în această campanie electorală, proiecte bine fundamentate şi un model de comportament responsabil . Noi, democraţii, vom face o campanie decentă, vom vorbi despre candidaţii noştri, despre cum pot ei rezolva problemele localităţilor, despre cum se vor implica, dacă vor fi aleşi, în rezolvarea problemelor locale «, a afirmat Valentina Buliga.

»Vreau să transmit două mesaje clare: Partidul Democrat cheamă concurenţii politici să renunţe la vechile metode de racolare, ameninţare, agresare şi presiune asupra candidaţilor şi susţinătorilor săi! Chiar dacă sunt o doamnă, vă spun, că ne vom apăra oamenii. Şi, în general, fac apel la respectarea legislaţiei electorale şi a codului moral, apel la o campanie electorală corectă, axată pe concurenţa de idei, nu pe procedee murdare”, a conchis vicepreşedintele PDM.

Sursa: www.pdm.md