Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPDM

Candidatul PD ameninţat cu moartea

|versiune pentru tipar| PDM, 22 aprilie 2011 | 

Candidatul Partidului Democrat la funcţia de primar în comuna Vorniceni, raionul Străşeni, Rodica Jereghi, a fost amenţinată cu moartea, locuinţa acesteia fiind spartă, în această noapte.

Persoane necunoscute au pătruns în casa candidatului PD, în dormitorul căreia a fost lăsat un topor în semn de ameninţare cu moartea. De asemenea, a fost atacată întreprinderea particulară a şefului organizaţiei locale PD, Ion Sturza, paznicul obiectivului fiind bătut mişeleşte.

Anterior, Partidul Democrat din Moldova a declarat că nu doreşte o campanie în care agresivitatea şi identificarea duşmanilor politici să fie o prioritate, iar acest incident îl calificăm drept un semnal clar de ameninţare şi intimidare.

Partidul Democrat cheamă concurenţii politici să renunţe la vechile metode de racolare, ameninţare, agresare şi presiune asupra candidaţilor şi susţinătorilor săi! Or, agresivitatea nu poate decât să adâncească polarizarea societăţii şi dezamăgirea cetăţenilor în elitele politice, în însăşi procesul democratic al alegerilor.

PDM a cerut organelor de drept să investigheze acest caz şi să elucideze circumstanţele producerii incidentului în cauză.

Sursa: www.pdm.md