Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPDM

PDM vine cu un program real, echilibrat, chibzuit

|versiune pentru tipar| PDM, 27 aprilie 2011 | 

Partidul Democrat din Moldova s-a lansat, miercuri, 27 aprilie, oficial, în campania pentru alegerile locale generale cu sloganul E TIMPUL să facem ordine în ţară! Lansarea a avut loc în prezenţa membrilor PDM, mass-media, precum şi oaspeţilor de onoare ai PDM.

În discursul său, preşedintele PDM, Marian Lupu a declarat că Partidul Democrat din Moldova se lansează în campania electorală, în cadrul alegerilor locale generale, cu încrederea că de rezultatul acestor alegeri depinde viitorul ţării noastre.

“Pentru marea majoritate a populaţiei din Republica Moldova alegerile în primăriile şi consiliile locale sunt mai importante decât în Parlamentul ţării. Aceasta pentru că oamenii interacţionează nemijlocit şi practic zilnic cu aleşii locali. Prin prisma activităţii aleşilor locali oamenii apreciază calitatea guvernării în ţară”, a subliniat liderul PDM.

Marian Lupu a menţionat că Moldova a obosit de alegeri — alegeri care nu aduc schimbare. În ţară persistă atmosfera de dezamăgire şi neîncredere în capacitatea celor aflaţi la putere să asigure un trai mai bun oamenilor. “Alegerile în organele puterii locale ne oferă posibilitatea să alegem oameni, care vor fi în stare să înceapă lucrul pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor. Reunificarea societăţii moldoveneşti, scindată de scandaluri şi conflicte, renaşterea ţării vor începe nu din Chişinău, nu de la puterea centrală, dar din primării, din sate şi comune. Puterea locală are şansa să devină un exemplu pentru cea centrală în ceea cum trebuie gestionate treburile publice”, a afirmat preşedintele Partidului Democrat.

“Acum suntem, din nou, la un început de drum, iar PDM îşi propune să întoarcă oamenilor încrederea în politicieni. Încrederea o restabilim prin implementarea proiectelor de dezvoltare reale, care vor avea ca efect crearea noilor locuri de muncă pentru locuitorii de la sate, construcţia drumurilor calitative, majorarea pensiilor şi salariilor, modernizarea şcolilor şi spitalelor, în primul rând din localităţile rurale, eradicarea corupţiei, şi, nu în ultimul rând, asigurarea unei colaborări constructive cu opoziţia la nivelul puterii locale”, a spus liderul PDM.

Valentina Buliga, vicepreşedinte al PDM, candidatul la funcţia de primar general al Chişinăului, a declarat că echipa PDM nu vine cu programe electorale întinse pe zeci de pagini pe care nimeni nu le va citi şi care nu vor fi realizate. “ Noi ştim problemele cu care se confruntă Chişinăul şi venim cu soluţii reale, iar în campanie electorală, atât eu, personal, cât şi întreaga echipă a Partidului Democrat, vom încerca să arătăm cum trebuie condus Chişinăul, cum trebuie abordate problemele municipiului”.

În acest context, Valentina Buliga a expus cele 10 priorităţi, care necesită o soluţie imediată şi care stau la baza programului de transformare al PDM pentru următorii 4 ani.

Cele 10 priorităţi ale Valentinei Buliga pentru transformarea Chişinăului sunt:

  1. Chişinău — oraş cu noi locuri de muncă!
  2. Chişinău — oraş al oamenilor socialmente protejaţi!
  3. Chişinău — oraş al sănătăţii!
  4. Chişinău — oraş al cunoştinţelor!
  5. Chişinău — oraş al copiilor fericiţi!
  6. Chişinău — oraş al infrastructurii dezvoltate!
  7. Chişinău — municipiu cu suburbii moderne!
  8. Chişinău — oraş fără corupţie!
  9. Chişinău — oraş al siguranţei pentru oameni!
  10. Chişinău — centru cultural şi de atracţie turistică!

Potrivit experţilor, care au analizat platforma prezentată de Valentina Buliga, acest program — de început al transformărilor în bine din capitala Republicii Moldova, este unul REAL, ECHILIBRAT şi CHIBZUIT, care abordează probleme, dar şi oferă soluţii.

Vorbitorii, care au luat cuvântul, în cadrul evenimentului de lansare, au menţionat că principala deosebire a candidaţilor PDM de reprezentanţii altor partide este că ei pot găsi limbă comună atât cu opoziţia, cât şi cu alţi parteneri. În opinia lor, candidaţii PDM se deosebesc prin aceea că primarii şi consilierii Partidului Democrat nu vor irosi timpul şi eforturile pentru scandaluri şi conflicte, dar, în cooperare cu reprezentanţii altor formaţiuni, vor începe lucrul pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în acele localităţi în care vor primi mandatul oamenilor.

Cât mai mulţi primari şi consilieri din partea PDM — aceasta este soluţia pentru multiplele probleme, cu care se confruntă oraşele şi satele noastre!

Serviciul de presă al PDM