Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPDM

Lansare PDM în Bălţi

|versiune pentru tipar| PDM, 6 mai 2011

E TIMPUL să facem ordine în Bălţi! Cu acest sloganul electoral s-a lansat Partidul Democrat din Moldova în campania pentru alegerile locale generale din capitala de nord al ţării. Lansarea a avut loc joi, 5 mai, în prezenţa membrilor PDM, mass-media, precum şi oaspeţilor PDM.

Prezent la eveniment, preşedintele PDM, Marian Lupu, a declarat că depăşirea crizei politice depinde de rezultatele alegerilor locale, specificând că Partidul Democrat din Moldova s-a lansat în campania electorală, în cadrul alegerilor locale generale, cu încrederea că de rezultatul acestor alegeri depinde viitorul ţării noastre. “Dacă acest exerciţiu pică, devine inevitabilă continuarea crizei politice şi ţara din nou va trebui să meargă la alegeri parlamentare anticipate. Noi nu avem nevoie de acest scenariu”, a afirmat liderul Democrat.

Marian Lupu a menţionat că “a venit timpul să redăm oamenilor încrederea în clasa politică, or aceasta poate fi realizat prin implementarea proiectelor de dezvoltare reale, care vor avea ca efect crearea noilor locuri de muncă, construcţia drumurilor calitative, majorarea pensiilor şi salariilor, modernizarea şcolilor şi spitalelor, şi nu în ultimul rând — eradicarea corupţiei”.

Candidatul PDM pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi, Anatolie Harcenco, a evidenţiat că “în ultimii 10 ani, când la conducerea municipiului au fost comuniştii, multe întreprinderi au degradat. A venit timpul pentru adoptarea programelor reale în domenil economic şi social”.

Programul de dezvoltare al municipiului Bălţi, propus de candidatul PDM Anatolie Harcenco, prevede crearea a minim 6 mii de locuri de muncă noi, reabilitarea fondului locativ şi a infrastructurii municipale de prestare a serviciilor, reabilitarea drumurilor şi a parcului de transport public municipal, implementarea unui program de susţinerea socială a categoriilor social-vulnerabile de cetrăţeni etc.

Sursa: www.pdm.md