Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPDM

Tinerii din Republica Moldova sunt acea forţă care poate şi trebuie să aducă adevărata schimbare în ţară!

|versiune pentru tipar| PDM, 20 mai 2011

Tinerii din Republica Moldova sunt acea forţă care poate şi trebuie să aducă adevărata schimbare în ţară! Acesta este mesajul adresat tinerilor de către Partidului Democrat din Moldova, care şi-a prezentat, astăzi, programul electoral în faţa studenţilor de la Universitatea Pedagogică “Ion Creangă” din Chişinău.

Vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a remarcat, în cadrul discuţiilor cu studenţii, că alegerile reprezintă un motiv pentru întîlnirile politicienilor cu cetăţenii, inclusiv cu tinerii, subliniind, însă, că alegerile reprezintă şi o oportunitate de a cunoaşte mai bine problemele cu care se confruntă diferite categorii de cetăţeni, inclusiv tineretul studios, care sunt solicitările şi aşteptările lor.

“Deşi fiecare instituţie are specificul său, studenţii de obicei ne adresează la întîlniri acelaşi întrebări: Au oare tinerii viitor şi şanse să se afirme în această ţară? Cînd se vor mări bursele? Cum găseşte un tînăr loc de muncă şi loc e trai? Vom putea trăi cu salariul de profesori? Sunt întrebări dificile, la care e uşor de răspuns în termeni generali, dar care necesită o abordare pragmatică, responsabilă şi consecutivă. Noi, echipa PDM, putem schimba lucrurile: Tinerii au viitor şi şanse să se afirme în această ţară!”, a declarat vicepreşedintele PDM.

“Sunt ferm confins că, prin profesionalism, spirit de iniţiativă, dorinţă de a schimba spre bine situaţia, este posibil de a soluţiona orice problemă pe care o întîmpinăm astăzi în ţară, în capitală. Însă, atît timp cît vom considera că de implicarea noastră nu depinde nimic — nu avem ce aştepta de la oamenii politici şi autorităţi. Doar prin participare vom putea îmbunătăţi starea de lucruri în Republica Moldova”, a afirmat Vlad Plahotniuc.

A venit Timpul să trasăm sarcini concrete şi să ne mobilizăm, iar tinerii să se implice, să fie combativi şi să beneficieze de atenţia clasei politice, a mai spus vicepreşedintele PDM.

Valentina Buliga, candidatul PDM la funcţia de primar general al capitalei, a menţionat că echipa Partidul Democrat întruneşte profesionişti, printre care mulţi tineri. “Eu personal, dar şi echipa PDM, suntem orientaţi spre performanţă şi vom face tot posibilul să obţinem performanţe în economia municipiului Chişinău, în susţinerea educaţiei, ştiinţei, în asigurarea progresului şi modernizării capitalei”, a afirmat Valentina Buliga.

Sursa: www.buliga.md