Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPDM

PDM a sesizat CEC despre incalcari la alegeri

|versiune pentru tipar| PDM, 20 iunie 2011

Staff-ul de campanie al Partidului Democrat din Moldova a informat CEC despre multiple încălcări, care au avut loc în teritoriu în turului II al alegerilor locale.

Principalele încălcări sesizate de PDM pe parcursul zilei de 19 iunie sunt:

În oraşul Hînceşti, candidatul la funcţia de primar din partea PLDM, Tacu Constantin, transporta persoane la secţia de votare şi le acorda bani pentru ca ei să-l voteze. În aceste activităţi a fost antrenat şi efectivul Comisariatului de poliţie din localitate.

Viceministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului, Veaceslav Guţuţui, fiind însoţit de consilierul Prim-ministrului, Eugen Sturza, au făcut agitaţie electorală, pe parcursul zilei, la intrarea în biroului electoral sătesc Vărzăreşti, raionul Nisporeni.

În comuna Ivancea, raionul Orhei, deţinuţii penitenciarului nr. 18 din Brăneşti, au votat, la urna mobilă, neavînd domiciliu sau reşedinţa în localitatea respectivă.

În satul Chirca, raionul Anenii Noi, preşedintele comisiei electorale a biroului respectiv a permis scoaterea urnei de vot mobile din secţia de votare, începînd cu ora 11.00, nefiind acumulate toate cererile pnă la ora 15.00 a zilei de votare, fără a fi întocmită lista completă şi stabilit un singur traseu.

În or. Edineţ, după ce candidatului PDM, Cojocari Constantin, l-a atenţionat pe contracandidatului său din partea PCRM să nu folosească transportul personal pentru a aduce alegătorii la biroul electoral, cel din urmă, în mod intenţionat, l-a lovit cu automobilul, la volanul căruia se afla, provocîndu-i leziuni fizice.

În satul Rotunda, raionul Edineţ, în preajma secţiei de votare, de către simpatizanţii Partidului Liberal au fost declanşate acte de huliganism, care au evoluat în bătaie.

PDM va continua să acumleze informaţii privind încălcările admise în teritoriul în ziua alegerilor şi va informa CEC, în conformitate cu prevederile legislaţiei electorale.

Sursa: www.pdm.md