Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPDM

Coaliţie monstruasă la Cricova

|versiune pentru tipar| PDM, 23 iunie 2011

Partidul Democrat primeşte informaţii îngrijorătoare de la şedinţa consiliului local al orăşelului Cricova din componenţa municipiului Chişinău, care pun sub semnul întrebării declaraţiile liderului PLDM privind neadmiterea coaliţiilor cu PCRM-ul la nivel local.

Mai întâi, toate încercările de a organiza o întâlnire de pregătire a şedinţei de astăzi cu participarea consilierilor necomunişti au fost ignorate tacit de către liderul local al PLDM şi de primarul ales, reprezentant al aceleiaşi formaţiuni. Ulterior, în cadrul şedinţei, iniţiativele consilierilor PLDM au fost votate împreună cu consilierii PCRM, interesele cărora au fost pe deplin luate în calcul. Acest fapt a generat dezbateri aprinse şi indignarea celor rămaşi în afara acestei coaliţii nedeclarate, dar reacţia PLDM-iştilor a fost surprinzătoare: “aici nu ne conducem de principiile din centru ci de interesele locale”.

Şedinţa consiliului orăşenesc Cricova a decis astăzi formarea comisiilor de specialitate. Un exemplu clar a ceea ce se înţelege prin “interese locale” este acela ca în comisia privind problemele sociale au fost incluşi forţat doi consilieri PDM, pe când niciunul nu a fost admis în comisia pentru finanţe, sau în cea funciară. În consiliu fracţiunea PCRM deţine 9 mandate, PLDM — 7, PDM — 3, PL — 3 şi este şi un consilier independent, ceea ce ar fi permis crearea unei majorităţi necomuniste confortabile.

Partidul Democrat aşteaptă ca PLDM să ofere o interpretarea mai clară a modului în care urmează a fi înţelese şi aplicate principiile de constituire a coaliţiilor la nivel local.

Sursa: www.pdm.md