Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPL

“Împreună pentru satul nostru”, “Împreună pentru oraşul nostru”

|versiune pentru tipar| PL, 27 aprilie 2011 | 

Astăzi, 27 aprilie 2011, în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, Partidul Liberal s-a lansat în campania electorală pentru alegerile din 5 iunie, prezentând publicului echipa de candidaţii la funcţiile de primari şi consilieri locali în consiliile municipale, raionale, orăşăneşti, săteşti.

În deschiderea evenimentului, primarul general de Chişinău, Dorin Chirtoacă a subliniat importanţa continuării reformelor democratice, atât în Chişinău, cât şi pe tot teritoriul republicii, reieşind din experienţa de patru ani, în care capitala a evoluat în parcursul său european.

Maria Ermenco, candidat la funcţia de primar de Coloniţa a amintit despre miza pe care o au alegerile locale din 5 iunie: “Patru ani am avut norocul să beneficiem de susţinerea primarului Dorin Chirtoacă, care a ajutat în limitele posibilităţilor toate suburbiile, indiferent de culoarea lor politică. Noi toţi ne dorim să avem condiţii decente de viaţă, pentru aceasta trebuie să stăm cu picioarele pe pământ şi nu doar să promitem, dar şi să facem, să trecem la fapte. Doar impreună vom reuşi!”

La eveniment au fost prezente peste 1.500 de persoane din toate raioanele republicii, candidaţi la funcţiile de primari şi consilieri ai Partidului Liberal.

În discursul său, Vadim Vacarciuc, candidatul la funcţia de primar de Bălţi a menţionat problemele pe care le întâmpină oraşul şi a vorbit despre necesitatea reformelor democratice în Municipiul Bălţi.

“În Republica Moldova sunt două municipii, Chişinău şi Bălţi. Din păcate, destinele lor politice sunt diferite. Schimbările democratice în Chişinău au început în 2007, odată cu alegerea lui Dorin Chirtoacă în funcţia de primar, municipiul Bălţi însă a rămas ultima redută a comunismului. Acum este timpul să alegem şi la noi în oraş un primar democrat, un primar european”.

În cadrul evenimentului a fost prezentată platforma electorală a candidaţilor PL. 7 priorităţi au fost incluse într-un pachet garantat care va trebui implementat în fiecare sat, oraş şi centru raional.

  1. Drumuri bune — pentru confortul cetăţenilor, atragerea investiţiilor, dezvoltarea economiei localităţii.
  2. Apeduct, canalizare — apa bună de băut adusă în casa fiecăruia este o condiţie a sănătăţii, a civilizaţiei, a bunăstării, iar fără canalizare nu este cu putinţă să avem apă bună în fântâni, să păstrăm un mediu curat şi să asigurăm sănătatea noastră.
  3. Amenajarea gunoiştilor ecologice în locuri comode pentru săteni — pentru a asigura aspectul civilizat al localităţii şi pentru sănătatea oamenilor.
  4. Iluminarea principalelor străzi — pentru comoditatea şi securitatea cetăţenilor, pentru frumuseţea localităţii.
  5. Sprijinirea agricultorilor — pentru prelucrarea pământului şi vânzarea producţiei agricole în condiţii avantajoase.
  6. Atragerea investiţiilor — pentru crearea locurilor noi de muncă, îndeosebi pentru tineret.
  7. Stabilirea prin lege a plăţii garantate pentru darea în arendă a cotelor de pământ.

În încheierea manifestării, a vorbit preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu: “Schimbarea democratică, începută în 2007 de către Dorin Chirtoacă, trebuie întărită prin victoria noastră în raioanele republicii. Astăzi Ştefan cel Mare şi Sfânt ne este martor, Partidul Liberal a pledat mereu pentru valorile neamului nostru, aici se regăsesc adevăraţi patrioţi, care sunt oneşti şi ştiu să gestioneze banul public, nu să îşi facă averi pe seama oamenilor de rând, să devină oligarhi din banii publici. Sunt sigur că voi, viitorii primari şi consilieri din partea PL, veţi aduce schimbarea în satele şi oraşele noastre, la fel cum Dorin Chirtoacă a adus schimbarea în Chişinău, pledând pentru o capitală europeană”. În acest sens, a afirmat Mihai Ghimpu, “obiecvtivul principal al campaniei noastre electorale este victoria în capitală, ca să ducem la bun sfârşit transformarea Chişinăului într-o capitală europeană.”

“Votaţi oameni concreţi, şi nu umbra unui om!”, i-a îndemnat pe cetăţenii municipiului Chişinău Mihai Ghimpu.

Sloganurile sub care Partidul Liberal merge în această campanie sunt: “Împreună pentru satul nostru”, “Împreună pentru oraşul nostru”!

Departamentul Imagine şi Comunicare
Sursa: www.pl.md