Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPL

Candidaţii PL din Raioanele Orhei şi Criuleni s-au lansat de Ziua Europei!

|versiune pentru tipar| PL, 8 mai 2011 | 

Candidaţii PL din raionul Orhei s-au lansat în campania electorală

Candidaţii din partea Partidului Liberal pentru funcţiile de primari şi consilieri din raionul Orhei s-au lansat oficial în campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie 2011.

În discursurile lor, viitorii primari şi consilieri şi-au prezentat platforma electorală şi au trasat priorităţile localităţilor pentru următorii patru ani.

Candidatul PL la funcţia de primar al oraşului Orhei, Ilie Amoaşii a subliniat importanţa gestionării eficiente a banilor publici de către aleşii locali, această problemă fiind caracteristică pentru oraşul Orhei. “În ultimii ani, oraşul nostru practic nu a evoluat, avem un şir de probleme care sunt amânate de pe azi pe mâine. Eu, Ilie Amoaşii, împreună cu echipa de consilieri din partea PL ne propunem: să modernizăm oraşul Orhei şi să creăm noi locuri de muncă. Vom reviziui infrastructura locală a oraşului şi vom avea o viziune complexă asupra serviciului comunal-locativ. Ne dorim modernizarea transportului public până la un nivel european. Vom construi 2 terenuri de agrement în oraşul Orhei. Vom susţine oamenii de cultură, prin proiecte lansate la nivel local şi vom începe reabilitarea complexului sportiv. Vom crea condiţii egale pentru întreprinzătorii din Orhei. Şi la final am să subliniez un lucru important, performanţa va trebui să caracterizeze activitatea primăriei în următorii patru ani”.

Ilie Amoaşii, candidatul PL la funcţia de primar al oraşului Orhei, este medic de profesie. A absolvit Facultatea de medicină generală, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” din Chişinău, urmând studiile la Institutul de medicină din Harkov, Ucraina, precum şi la Clinica de obstetrică şi ginecologie de la Spitalul universitar Bucureşti, România. În prezent este medic obstetrician-ginecolog la maternitatea Spitalului Raional Orhei. Anterior, a ocupat funcţia de medic-şef adjunct la Spitalul Raional Orhei, director general la Direcţia judeţeană de Sănătate Orhei, dar şi director al Colegiului de medicină din Orhei.

Circa 300 de oameni din comunele raionului Orhei au venit să îşi susţină favoriţii în cursa electorală.

Candidaţii PL din raionul Criuleni s-au lansat în campania electorală

Tot astăzi a avut loc şi lansarea oficială în campania electorală a candidaţilor PL la funcţia de primari şi consilieri pentru raionul Criuleni.

Modernizarea oraşului Criuleni este obiectivul principal al candidatului PL la funcţia de primar al acestui oraş, Gheorghe Creciun.

“Împreună cu echipa de consilieri PL ne angajăm să realizăm mai multe obiective care vor avea drept rezultat creşterea nivelului de trai a populaţiei, precum şi stoparea fenomenului plecării peste hotare a cetăţenilor. Platforma noastră electorală include umătoarele activităţi: gestionarea corectă şi transparentă a banilor publici, reparaţia capitală a drumurilor, salubrizarea şi amenajarea întregului oraş, iluminarea tuturor străzilor, atragerea investiţiilor străine pentru dezvoltarea oraşului, susţinerea familiilor defavorizate prin programe sociale”, a menţionat Gheorghe Creciun în prezentarea platformei electorale făcută în faţa locuitorilor oraşului Criuleni.

Potrivit candidatului PL la funcţia de primar al oraşului Criuleni, toate aceste acţiuni, planificate pentru următorii 4 ani, au o singură finalitate, aşteptată şi de locuitorii acestui oraş — modernizarea localităţii şi înnoirea infrastucturii locale.

La evenimentele de lansare în campania electorală de la Orhei şi Criuleni a fost prezent şi Preşedintele PL Mihai Ghimpu, care a menţionat că este mai mult decât simbolică lansarea PL în campanie pe data de 8 mai, când este sărbătorită Ziua Europei. “Lansarea PL de ziua Europei ne va deschide ochii nouă tuturor celor care ne dorim o viaţă europeană. Integrarea europeană a Republicii Moldova a devenit sinonim cu schimbarea până la capăt, obiectiv asumat de Partidul Liberal încă din 2007, când a fost lansată schimbarea în Chişinău de către Dorin Chirtoacă. Victoria din capitală trebuie să ajungă în toate localităţile Republicii Moldova pentru a pune punct guvernării care a fost doar cu vorba pentru cetăţeni şi cu fapta pentru propriile buzunare”.

Preşedintele Mihai Ghimpu a mai precizat că Partidul Liberal este formaţiunea politică ce îşi propune să aibă grijă de propriii cetăţeni şi să fie create condiţii de dezvoltare în toate centrele raionale, deoarece cetăţenii Republicii Moldova merită să trăiască o viaţă mai bună. “Cel mai important este să creăm condiţii de viaţă, începând de la grădiniţă, şcoală, spitale, drumuri, canalizare, iluminare, toate acestea înseamnă atenţia şi grija statului faţă de propriii cetăţeni, care le încredinţează, prin votul lor, soarta localităţii în care locuiesc.”

Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe locuitorii raioanelor Orhei şi Criuleni să aibă încredere în cei care îşi doresc să ducă schimbarea până la capăt şi să voteze candidaţii PL. “Trebuie să votăm pentru binele copiilor noştri, pentru o clasă politică responsabilă. PL are o echipă de primari şi consilieri care sunt cei mai competenţi, cei mai cinstiţi, cei mai oneşti şi cu demnitate, care iubesc acest pamânt şi de aceea trebuie să câştige alegerile.”

Mihai Ghimpu le-a urat succes candidaţilor la funcţia de primari şi consilieri, pentru a obţine o victorie sigură în acestă cursă electorală.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md